potetsuppe

potetsuppe

Lær hvordan du lager en kremet og deilig potetssuppe med en enkel oppskrift. Perfekt for kalde dager, varmende og mettende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1 kvart kyllingkraft
  • 2. 5 kvister timian
  • 3. Salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 900 gram bakepoteter, som russet
  • 5. 225 gram gul løk
  • 6. 1 kopp pisket krem
  • 7. 1 stekt potet
  • 8. 340 gram Cheddar, revet
  • 9. 4 spiseskjeer rømme, til pynt
  • 10. 4 spiseskjeer vårløk, til pynt
  • 11. 4 spiseskjeer bacon, kokt og smuldret, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 22. I en tung, 1 1/2-gallon stor kjele, varm opp kyllingkraften. Tilsett timian, salt og pepper.
  3. 33. I en foodprosessor, mos rå poteter og løk. Tilsett i kraften. La det småkoke i 1 1/2 til 2 timer. Tilsett kremfløte og terningstekte poteter. (Hvis suppen blir for tykk, tynn den ut med vann).
  4. 44. For å servere, øs opp 8 unser varm suppe i en ovnsikker serveringsskål eller en slow cooker. Topp med 2 til 3 unser revet cheddarost. Sett under grillen i 4 til 6 minutter, eller til osten er smeltet.
  5. 55. Legg på tallerken. Topp med 1 spiseskje rømme, 1 spiseskje hakkede vårløk, og 1 spiseskje bacon, og server.