Lima-bønnepuré

Lima-bønnepuré

oppskrift på en kremet og næringsrik lima bean purée, perfekt som tilbehør eller som en del av hovedretten. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 10-unse pakke frosne lima-bønner
  • 1/2 teskje finhakket hvitløk
  • 1/2 teskje revet appelsinskall
  • 2 til 4 spiseskjeer usaltet smør
  • Vann eller buljong til å dekke
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bland lima bønner og hvitløk, med buljong eller vann til det dekker, og la det småkoke under lokk på lav varme i 15 minutter eller til det er veldig mørt (tilsett mer væske hvis det fordamper for raskt).
  2. 2Kjør lima bønner i en food processor sammen med revet appelsinskall og smør. For en finere puré, sil lima bønnene gjennom en sikt eller matmølle for å fjerne skinnene; smak til med salt og pepper.
  3. 3Kan lages i forkant og varmes opp i mikrobølgeovn eller i en dobbel kjele.