Jordbærsuppe

Jordbærsuppe

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull jordbærsuppe. Perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift med friske jordbær og naturlige ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 2 pint jordbær, vasket og renset
  • 2. 1/4 kopp sukker
  • 3. 1 til 2 spiseskjeer vann
  • 4. 1/2 kopp rødvin blandet med teskje maisenna
  • 5. Pisket krem, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett til side 4 av de beste jordbærene til pynt, og grovhakk de resterende bærene. Legg dem i en 2. non-reaktiv kjele, og tilsett sukker og vann. Dekk til og la det småkoke. Når jordbærene begynner å slippe ut saften, tilsett den utblandede rødvinen med maisenna, og la det småkoke i totalt 10 minutter.
  2. 23. Kjør bærene gjennom en food mill eller i en food processor, og avkjøl til servering. Før servering, smak til; tilsett mer vin og sukker om nødvendig. Skjær de reserverte bærene i fanlignende former.
  3. 3Skje suppen i avkjølte, grunne skåler og topp med pisket krem; plasser jordbærpyntet midt på kremen, og nyt.