Sauerbraten

Sauerbraten

Lær hvordan du lager en sauserbraten med denne enkle oppskriften. Perfekt for søndagsmiddag eller fest. En klassisk norsk rett med deilige smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ½ pund rundstekt, vasket og godt drenert
  • 2. 1 løk, skåret i tynne skiver
  • 3. 4 pepperkorn
  • 4. 1 lite laurbærblad
  • 5. 2 nellikspiker
  • 6. ½ kopp hvitvinseddik
  • 7. 1 5/8 kopper tørr rødvin
  • 8. ¼ kopp klarnet smør
  • 9. salt, etter smak
  • 10. 1 ¼ kopper vann
  • 11. rugbrødskorpe
  • 12. 2 teskjeer maisstivelse
  • 13. 1 spiseskje kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg kjøttet i en bolle og dekk det med løk, pepperkorn, laurbærblad og nellik. Tilsett eddik og vin, og la det marinere i fire dager i kjøleskapet. Vend kjøttet én gang hver dag for å få det godt dekket. Etter fire dager, fjern kjøttet fra marinaden og tørk det godt. Kast marinaden.
  2. 22. Varm opp smør i en stor gryte og brun kjøttet raskt på alle sider. Krydre med salt. Tilsett vann langs kanten av gryten og legg i noen skiver av rugbrødskorpe. La det småkoke forsiktig, med lokk, i én time, og snu kjøttet av og til. Tilsett mer vann ved behov.
  3. 33. Når kjøttet er ferdig kokt, legg det på et serveringsfat. Bland maisstivelse med litt vann og rør det inn i sausen for å jevne den. Server sausen ved siden av.