
Sauerbraten
Lær hvordan du lager en sauserbraten med denne enkle oppskriften. Perfekt for søndagsmiddag eller fest. En klassisk norsk rett med deilige smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ pund rundstekt, vasket og godt drenert
- 1 løk, skåret i tynne skiver
- 4 pepperkorn
- 1 lite laurbærblad
- 2 nellikspiker
- ½ kopp hvitvinseddik
- 1 5/8 kopper tørr rødvin
- ¼ kopp klarnet smør
- salt, etter smak
- 1 ¼ kopper vann
- rugbrødskorpe
- 2 teskjeer maisstivelse
- 1 spiseskje kaldt vann
Fremgangsmåte
- 1Legg kjøttet i en bolle og dekk det med løk, pepperkorn, laurbærblad og nellik. Tilsett eddik og vin, og la det marinere i fire dager i kjøleskapet. Vend kjøttet én gang hver dag for å få det godt dekket. Etter fire dager, fjern kjøttet fra marinaden og tørk det godt. Kast marinaden.
- 2Varm opp smør i en stor gryte og brun kjøttet raskt på alle sider. Krydre med salt. Tilsett vann langs kanten av gryten og legg i noen skiver av rugbrødskorpe. La det småkoke forsiktig, med lokk, i én time, og snu kjøttet av og til. Tilsett mer vann ved behov.
- 3Når kjøttet er ferdig kokt, legg det på et serveringsfat. Bland maisstivelse med litt vann og rør det inn i sausen for å jevne den. Server sausen ved siden av.