Pizza med rosmarin og hvitløk Pizza Bianca
Lær hvordan du lager en smakfull pizza bianca med rosmarin og hvitløk. En enkel og deilig oppskrift for pizzaelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: stor brødskål, 30 x 45 cm bakeplate eller to mindre plater.
- 22. Hell vann i en stor bolle. Vannet skal være lunkent, men ikke varmt å ta på. Rør inn gjæren og la den løse seg opp. Rør inn 1 kopp mel, og rør konstant i samme retning. Rør inn enda en kopp mel, og deretter rør 100 ganger i samme retning (ett minutt). Dette hjelper med å utvikle glutenet. Nå har du en svamp. Dekk til, og la den stå i omtrent en halv time eller opptil tre timer. Når du er klar til å fortsette, strø over salt og olje, og tilsett mer mel, og rør inn en halv kopp av gangen. Deigen vil bli tyngre og vanskeligere å røre. Når du ikke kan røre mer, mel ut en godt melet arbeidsflate og ha mer mel tilgjengelig ved siden av arbeidsområdet. Vend deigen ut på arbeidsflaten og kna den, og tilsett ekstra mel etter behov for å forhindre at den setter seg fast. Deigen vil gradvis bli jevn og lett å jobbe med. Kna i 10 minutter, rengjør brødskålen, smør den lett med olje, og legg deigen i skålen for å heve, dekket med plastfolie. La den heve til den er mer enn doblet i størrelse, nesten tre timer. Når deigens volum har omtrent doblet seg, kan du gå videre til neste steg.
- 33. Deigen kan lages på forhånd opp til dette punktet og deretter oppbevares. Hvis du ønsker å utsette bakingen, trykk forsiktig deigen ned, og la den heve igjen under lokk i bollen. Hvis forsinkelsen varer i mer enn noen timer, oppbevar deigen i en plastpose i kjøleskapet (i maks fem dager). Ta den ut av kjøleskapet minst en time før du skal jobbe med den. Lett mel ut arbeidsflaten og smør den lett med mel. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit (ca. 230 grader Celsius). Vend deigen ut på arbeidsflaten og trykk den ut med den lett melete håndflaten. Dra og