Verdens beste lasagne

Verdens beste lasagne

Oppdag den ultimate lasagneoppskriften som vil imponere alle. En smakfull og enkel rett for hele familien, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pund søt italiensk pølse
  • 2. 3/4 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 3. 1/2 kopp finhakket løk
  • 4. 2 fedd hvitløk, knust
  • 5. 1 boks (28 unse) moste tomater
  • 6. 2 bokser (6 unse) tomatpuré
  • 7. 2 bokser (6,5 unse) hermetisert tomatsaus
  • 8. 1/2 kopp vann
  • 9. 2 ss hvitt sukker
  • 10. 1 1/2 ts tørkede basilikumblader
  • 11. 1/2 ts fennikelfrø
  • 12. 1 ts italiensk krydderblanding
  • 13. 1 ss salt
  • 14. 1/4 ts malt svart pepper
  • 15. 4 ss hakket fersk persille
  • 16. 12 lasagneplater
  • 17. 16 unse ricottaost
  • 18. 1 egg
  • 19. 1/2 ts salt
  • 20. 3/4 pund mozzarellaost, skivet
  • 21. 3/4 kopp revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1I en nederlandsk ovn, stek pølse, kjøttdeig av storfe, løk og hvitløk over middels varme til det er godt brunet. Rør inn knuste tomater, tomatpuré, tomatsaus og vann. Smak til med sukker, basilikum, fennikelfrø, italiensk krydderblanding, 1 ss salt, pepper og 2 ss persille. La det småkoke under lokk i ca. 1 1/2 time, rør av og til.
  2. 2Kok lasagneplater i en stor kjele med lett saltet vann som koker, i 8 til 10 minutter. Hell av vannet, og skyll platene i kaldt vann. I en blandingsskål, bland ricottaost med egg, resterende persille og 1/2 ts salt.
  3. 3Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C).
  4. 4For å montere lasagnen, spre 1 1/2 kopper kjøttsaus i bunnen av en 9x13 tommers form. Legg 6 lasagneplater i lengderetningen over kjøttsausen. Smør over med halvparten av ricottaostblandingen. Topp med en tredjedel av mozzarellaskivene. Skje over 1 1/2 kopper kjøttsaus over mozzarellaen, og dryss over 1/4 kopp parmesanost. Gjenta lagene, og topp med resterende mozzarella og parmesanost. Dekk med folie: for å unngå at det fester seg, enten spray folien med kokespray, eller pass på at folien ikke berører osten.
  5. 5Stek i forvarmet ovn i 25 minutter. Fjern folien, og stek ytterligere 25 minutter. Avkjøl i 15 minutter før servering.