
Ristet butternut squash med urtelolje og geitost
Lær hvordan du lager en smakfull rett med røstet butternut squash, urtelol og kremet geitost. Perfekt for høstmiddagen eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor smørnut squash eller annen stor vintergresskar (ca. 1,8 kg), vasket
- 1 hvitløksfedd, finrevet
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/4 kopp finhakket persille
- 1 ss finhakket marjoram eller oregano
- 1 1/2 ts rødvinseddik, delt
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 85 gram fersk geitost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C. Legg squash på et stekebrett med kant og stek, vend en gang, til den er mør, ca. 35–45 minutter. La den avkjøle litt. I mellomtiden visp hvitløk, olje, persille, marjoram og 1/2 ts. eddik i en liten bolle for å blande; smak til med salt og pepper. Del squashen i to på langs og skrap ut frøene. Bruk en stor metallskje til å skrape ut store biter av kjøttet og legg dem i en stor bolle; kast skallet. Tilsett resten av eddiken (1 ts.) og vend forsiktig for å dekke, smak til med salt og pepper. Overfør squashen til et serveringsfat og drypp med urteolje. Smuldre geitost over.
- 2Forvarm ovnen til 220°C. Legg squash på et stekebrett med kant og stek, vend en gang, til den er mør, ca. 35–45 minutter. La den avkjøle litt.
- 3I mellomtiden visp hvitløk, olje, persille, marjoram og 1/2 ts. eddik i en liten bolle for å blande; smak til med salt og pepper.
- 4Del squashen i to på langs og skrap ut frøene. Bruk en stor metallskje til å skrape ut store biter av kjøttet og legg dem i en stor bolle; kast skallet. Tilsett resten av eddiken (1 ts.) og vend forsiktig for å dekke, smak til med salt og pepper.
- 5Overfør squashen til et serveringsfat og drypp med urteolje. Smuldre geitost over.
- 6Forberedelse i forkant: Urteolje kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 7Urteolje kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.