
Sauterte reker med cocktailsaus
oppskrift på sautéed shrimp cocktail, en smakfull og enkel forrett som passer perfekt til sommerens middager. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 450 g jumbo-reker, skrelte med hale, renset
- 3. 1 ss herbes de Provence
- 4. Salt og nykvernet svart pepper
- 5. 1 1/4 dl naturell yoghurt
- 6. 2 ss majones
- 7. 2 ss grovkornet sennep (anbefalt: Maille)
- 8. 1 1/2 ss lønnesirup
- 9. 1 ts gurkemeie
- 10. 1/4 kopp hakkede ferske basilikablad
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett reker og herbes de Provence. Krydre med salt og pepper. Stek til rekene er rosa og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.
- 22. Bland sammen yoghurt, majones, sennep, lønnesirup, gurkemeie og basilikum i en liten bolle til en jevn blanding. Krydre igjen med salt og pepper. Sett yoghurtsausen i en dippeskål.
- 33. Plasser dippeskålen med sausen på et serveringsfat sammen med de kokte rekene.