Eggplant- og valnøttfylte filodeigpaj

Eggplant- og valnøttfylte filodeigpaj

oppskrift på eggplant and walnut phyllo pie, en smakfull og enkel rett med aubergine og valnøtter, perfekt for en smakfull forrett eller lett hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 3 auberginer (ca. 450 g), skrelte og skåret i 1/2-tommers tykke skiver
  • Omtrent 1 1/2 kopp olivenolje, delt
  • 3 mellomstore purre (bare den hvite og lysegrønne delen)
  • 2 kopper grovt revet _gravié_r eller skarp hvit Cheddar (ca. 140 g)
  • 3/4 kopp grovt revet Kefalotyri eller Pecorino Romano (ca. 70 g)
  • 1 1/2 kopper valnøtter (ca. 150 g), hakket
  • 1 1/2 teskje malt spisskummen
  • 20 ark med filodeig (12 x 7 tommer), tint hvis frosne

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Strø auberginen med 1 1/2 teskje salt og la den renne av i en sil i 30 minutter; tørk den forsiktig. Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme til den er varm, og stek deretter auberginen i porsjoner, tilsett omtrent 3 spiseskjeer olje per porsjon og vend den én gang, til den er mør og gyllenbrun, totalt 5 til 7 minutter per porsjon. La den renne av på kjøkkenpapir og avkjøl til romtemperatur. Rens pannen. Forvarm ovnen til 190°C med risten i midten. Del purre i to på langs og skjær i tynne skiver. Vask og la renne av. Kok purre i 2 spiseskjeer olje i en panne på middels varme til den er gyllen, ca. 7 til 9 minutter. Overfør til en bolle. Hakk auberginen; tilsett den i bollen med purre, oster, nøtter, spisskummen, salt og pepper etter smak. Trim filodekene til 23 cm kvadrater. Dekk stabelen av filode med plastfolie og et fuktig kjøkkenhåndkle. Legg 10 ark i en 23 cm kvadratisk ildfast form, og pensle hver ark lett med olje. Fordel fyllet på toppen, og dekk med de resterende filodearkene, pensle hver med olje. Lag flere snitt i filodekket (for å slippe ut damp) og stek til det er puffet opp og gyllenbrunt, ca. 45 til 50 minutter. La den hvile i 10 minutter.