Karamelliserte løk på grillen

Karamelliserte løk på grillen

Lær hvordan du lager deilige karamelliserte løk på grillen. Perfekt som tilbehør eller forrett. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor Vidalia- eller søt løk, skrelt og delt i store båter
  • 2. 2 ss smør, myknet
  • 3. 1 ts storfekraftgranuler
  • 4. hvitløk, salt og pepper etter smak (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm en utendørsgrill til middels varme.
  2. 22. Legg løkvingene på et stykke aluminiumsfolie av kraftig kvalitet. Smør dem med smør, og strø deretter over buljong, hvitløkssalt og pepper etter smak. Brett aluminiumsfolien til en pakke, og la det være en liten åpning øverst for at dampen skal slippe ut.
  3. 33. Plasser pakken på den forvarmede grillen, og kok til løken har blitt myk og har fått en dyp, rik brunfarge, ca. 45 minutter til 1 time, avhengig av grillens temperatur. Rør i løken etter de første 30 minuttene, eller etter behov for å unngå at det brenner seg.