Rømme og pepperrot asparges

Rømme og pepperrot asparges

en enkel oppskrift på asparges med rømme og pepperrot, perfekt som forrett eller siderett for en frisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund aspargespyd, endene trimmet
  • 1 1/2 kopper rømme
  • 1 1/2 spiseskjeer ferdig horseradish
  • 1 teskje hvitløkssalt
  • 1 1/2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 1/2 kopp tørr brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor, dekket kjele damper du aspargesen i 3 til 4 minutter, eller til den er mør, men fortsatt lys grønn. Ta den ut av kjelen og legg den i ett lag i en 23x33 cm stor ildfast form.
  2. 2I en middels bolle blander du sammen rømme, pepperot og hvitløksalt; skje over aspargesen. I en liten bolle rører du sammen det smeltede smøret og brødsmulene; strø over aspargesen.
  3. 3Forvarm ovnens grillelement og juster ovnsristen slik at den er omtrent 8 cm fra varmekilden.
  4. 4Grill aspargesen i 1 til 2 minutter, til toppen er lett ristet, og pass på å følge nøye med for å unngå at den blir brent.