
Rømme og pepperrot asparges
en enkel oppskrift på asparges med rømme og pepperrot, perfekt som forrett eller siderett for en frisk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund aspargespyd, endene trimmet
- 1 1/2 kopper rømme
- 1 1/2 spiseskjeer ferdig horseradish
- 1 teskje hvitløkssalt
- 1 1/2 spiseskjeer smør, smeltet
- 1/2 kopp tørr brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1I en stor, dekket kjele damper du aspargesen i 3 til 4 minutter, eller til den er mør, men fortsatt lys grønn. Ta den ut av kjelen og legg den i ett lag i en 23x33 cm stor ildfast form.
- 2I en middels bolle blander du sammen rømme, pepperot og hvitløksalt; skje over aspargesen. I en liten bolle rører du sammen det smeltede smøret og brødsmulene; strø over aspargesen.
- 3Forvarm ovnens grillelement og juster ovnsristen slik at den er omtrent 8 cm fra varmekilden.
- 4Grill aspargesen i 1 til 2 minutter, til toppen er lett ristet, og pass på å følge nøye med for å unngå at den blir brent.