Grillet babybok choy med misobutter

Grillet babybok choy med misobutter

oppskrift på deilig grillede baby bok choy med smakfull miso smør. perfekt som forrett eller tilbehør i sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund baby bok choy (ca. 6 hoder) eller Shanghai-bok choy
  • 2. 3 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 3. 3 spiseskjeer hvit eller gul misopasta
  • 4. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
  • 6. En klype kosher-salt
  • 7. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Fjern bladene fra bok choy-stilkene. Del stilkene i to på langs. Skyll bladene og stilkene godt, og tørk dem deretter forsiktig for å fjerne overflødig vann. I en liten bolle, bland sammen smør og miso med en gaffel til det er godt blandet. Sett til side. Forbered en middels varm grill med kull eller gass. Legg bok choy-stilkene i en stor bolle. Bruk hendene (eller en gaffel) til å dekke bok choy med miso-smøret. Legg bok choy, med snittflaten ned, på grillristen. (Hvis du har et grillgitter, legg det oppå risten før du legger på bok choy, for å hindre at stilkene faller gjennom hullene.) Lukk lokket og grill i ca. 5 minutter, til den er gyllenbrun på undersiden. Vend bok choy med tang, dekk til igjen, og grill i ytterligere 5 til 6 minutter, til den er gyllen og sprøtt- mør. Mens stilkene koker, stabl bladene fra bok choy og rull dem opp på langs til en sigarform. Skjær bladene på tvers i tynne strimler. Lag en seng av de strimlede bladene på et serveringsfat. Drypp bladene med olje og sitronsaft, strø over salt og 1/4 teskje pepper, og vend forsiktig for å blande. Legg den grillede bok choy på den dressede salaten for å få bladene til å visne; strø ekstra pepper over bok choy. Server umiddelbart.
  2. 22. Fjern bladene fra bok choy-stilkene. Del stilkene i to på langs. Skyll bladene og stilkene godt, og tørk dem forsiktig for å fjerne overflødig vann. I en liten bolle, bland sammen smør og miso med en gaffel til det er godt blandet. Sett til side.
  3. 33. Forbered en middels varm grill med kull eller gass. Legg bok choy-stilkene i en stor bolle. Bruk hendene (eller en gaffel) til å dekke bok choy med miso-smøret. Legg bok choy, med snittflaten ned, på grillristen. (Hvis du har et grillgitter, legg det oppå risten før du legger på bok choy, for å hindre at stilkene faller gjennom hullene.) Lukk lokket og grill i ca. 5 minutter, til den er gyllenbrun på undersiden. Vend bok choy med tang, dekk til igjen, og grill i ytterligere 5 til 6 minutter, til den er gyllen og sprøtt- mør.
  4. 44. Mens stilkene koker, stabl bladene fra bok choy og rull dem opp på langs til en sigarform. Skjær bladene på tvers i tynne strimler. Lag en seng av de strimlede bladene på et serveringsfat. Drypp bladene med olje og sitronsaft, strø over salt og 1/4 teskje pepper, og vend forsiktig for å blande.
  5. 55. Legg den grillede bok choy på den dressede salaten for å få bladene til å visne; strø ekstra pepper over bok choy. Server umiddelbart.