
Grillet babybok choy med misobutter
oppskrift på deilig grillede baby bok choy med smakfull miso smør. perfekt som forrett eller tilbehør i sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund baby bok choy (ca. 6 hoder) eller Shanghai-bok choy
- 2. 3 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 3. 3 spiseskjeer hvit eller gul misopasta
- 4. 2 spiseskjeer olivenolje
- 5. 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
- 6. En klype kosher-salt
- 7. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Fjern bladene fra bok choy-stilkene. Del stilkene i to på langs. Skyll bladene og stilkene godt, og tørk dem deretter forsiktig for å fjerne overflødig vann. I en liten bolle, bland sammen smør og miso med en gaffel til det er godt blandet. Sett til side. Forbered en middels varm grill med kull eller gass. Legg bok choy-stilkene i en stor bolle. Bruk hendene (eller en gaffel) til å dekke bok choy med miso-smøret. Legg bok choy, med snittflaten ned, på grillristen. (Hvis du har et grillgitter, legg det oppå risten før du legger på bok choy, for å hindre at stilkene faller gjennom hullene.) Lukk lokket og grill i ca. 5 minutter, til den er gyllenbrun på undersiden. Vend bok choy med tang, dekk til igjen, og grill i ytterligere 5 til 6 minutter, til den er gyllen og sprøtt- mør. Mens stilkene koker, stabl bladene fra bok choy og rull dem opp på langs til en sigarform. Skjær bladene på tvers i tynne strimler. Lag en seng av de strimlede bladene på et serveringsfat. Drypp bladene med olje og sitronsaft, strø over salt og 1/4 teskje pepper, og vend forsiktig for å blande. Legg den grillede bok choy på den dressede salaten for å få bladene til å visne; strø ekstra pepper over bok choy. Server umiddelbart.
- 22. Fjern bladene fra bok choy-stilkene. Del stilkene i to på langs. Skyll bladene og stilkene godt, og tørk dem forsiktig for å fjerne overflødig vann. I en liten bolle, bland sammen smør og miso med en gaffel til det er godt blandet. Sett til side.
- 33. Forbered en middels varm grill med kull eller gass. Legg bok choy-stilkene i en stor bolle. Bruk hendene (eller en gaffel) til å dekke bok choy med miso-smøret. Legg bok choy, med snittflaten ned, på grillristen. (Hvis du har et grillgitter, legg det oppå risten før du legger på bok choy, for å hindre at stilkene faller gjennom hullene.) Lukk lokket og grill i ca. 5 minutter, til den er gyllenbrun på undersiden. Vend bok choy med tang, dekk til igjen, og grill i ytterligere 5 til 6 minutter, til den er gyllen og sprøtt- mør.
- 44. Mens stilkene koker, stabl bladene fra bok choy og rull dem opp på langs til en sigarform. Skjær bladene på tvers i tynne strimler. Lag en seng av de strimlede bladene på et serveringsfat. Drypp bladene med olje og sitronsaft, strø over salt og 1/4 teskje pepper, og vend forsiktig for å blande.
- 55. Legg den grillede bok choy på den dressede salaten for å få bladene til å visne; strø ekstra pepper over bok choy. Server umiddelbart.