Favasalat med sitronvinaigrette og skivet Manchego-ost

Favasalat med sitronvinaigrette og skivet Manchego-ost

oppskrift på en frisk og smakfull fava bean salat med sitronvinaigrette og shavet manchego ost, perfekt som forrett eller lett måltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 4 kopper skrelte, ferske fava-bønner
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 1/4 kopp olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 pund Manchego-ost, tynnhakket (eller Asiago eller Romano)
  • 2 spiseskjeer finhakket flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en bolle med is og vann. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett fava-bønnene og kok til de akkurat er møre, 3 til 4 minutter. Sil av vannet og legg bønnene i isvann for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet igjen og fjern den ytre skallet. Legg bønnene i en mellomstor serveringsbolle. I en liten bolle, bland sitronsaft, hvitløk og olivenolje, og pisk til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell blandingen over bønnene og vend godt. Tilsett osten, strø over persille, og server.