
Baba Ghanoush
lær hvordan du lager baba ghanoush, en deilig auberginebasert forrett fra midtøsten. enkel oppskrift med trinn-for-trinn instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 aubergine
- 2. 1/4 kopp sitronsaft
- 3. 1/4 kopp tahini
- 4. 2 spiseskjeer sesamfrø
- 5. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 6. salt og pepper etter smak
- 7. 1 1/2 spiseskje olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate lett.
- 22. Legg auberginen på bakeplaten, og stikk hull i skinnet med en gaffel. Stek den i 30 til 40 minutter, vend den av og til, eller til den er myk. Ta den ut av ovnen, og legg den i en stor bolle med kaldt vann. Fjern den fra vannet, og skrell av skinnet.
- 33. Legg auberginen, sitronsaft, tahini, sesamfrø og hvitløk i en elektrisk blender, og kjør til en glatt puré. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell auberginpuréen over i en mellomstor bolle, og rør sakte inn olivenolje. Sett i kjøleskapet i 3 timer før servering.