Baba Ghanoush

Baba Ghanoush

lær hvordan du lager baba ghanoush, en deilig auberginebasert forrett fra midtøsten. enkel oppskrift med trinn-for-trinn instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 aubergine
  • 2. 1/4 kopp sitronsaft
  • 3. 1/4 kopp tahini
  • 4. 2 spiseskjeer sesamfrø
  • 5. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. salt og pepper etter smak
  • 7. 1 1/2 spiseskje olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate lett.
  2. 22. Legg auberginen på bakeplaten, og stikk hull i skinnet med en gaffel. Stek den i 30 til 40 minutter, vend den av og til, eller til den er myk. Ta den ut av ovnen, og legg den i en stor bolle med kaldt vann. Fjern den fra vannet, og skrell av skinnet.
  3. 33. Legg auberginen, sitronsaft, tahini, sesamfrø og hvitløk i en elektrisk blender, og kjør til en glatt puré. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell auberginpuréen over i en mellomstor bolle, og rør sakte inn olivenolje. Sett i kjøleskapet i 3 timer før servering.