
Mast-o-Laboo (bete-yogurt)
Lær hvordan du lager den deilige iranske retten mast-o-laboo, en kremet beetyogurt som passer perfekt som forrett eller tilbehør. Enkel oppskrift med steg-for-steg instrukser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 klype hvitt sukker, eller etter smak
- 2 rødbeter, skrelte
- 1 kopp naturell yoghurt
- 1 klype salt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en kjele med vann. Rør inn sukkeret for å løse det opp. Kok rødbetene i det kokende vannet til de er møre, ca. 45 minutter; sil av vannet og la rødbetene avkjøles helt.
- 2Skjær de avkjølte rødbetene i 1,5 cm store terninger. Mål opp 1/2 kopp rødbetterninger og sett resten til side til senere bruk.
- 3Rør rødbetene inn i yoghurten i en bolle; smak til med salt.