
Brusede grønne oliven med urter og konserverte sitroner
Lær hvordan du lager deilige sprø grønne oliven med friske urter og konservert sitron. Perfekt som forrett eller tilbehør for en smakfull opplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund små til middels store, saltede grønne oliven (helst knuste)*
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 3 spiseskjeer hakkede ferske mynteblader
- skallet av 1/2 konservert sitron, kuttet i juliennestrimler, pluss 3 spiseskjeer konservert sitronsaft etter smak
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 teskje malt koriander
- en klype tørkede rød pepperflak
- *finnes i butikker med Midtøsten- og Middelhavssortiment.
Fremgangsmåte
- 1Hvis du bruker hele oliven som ikke er knust, knus dem lett med den flate siden av en stor kniv på et skjærebrett. I en stor bolle dekker du oliven med kaldt vann og lar dem ligge i bløt i 4 timer for å fjerne overflødig salt. Sil oliven godt. I en bolle blander du oliven og de resterende ingrediensene, og lar det marinere, dekket og avkjølt, i minst 6 timer eller over natten. Oliven kan forberedes én uke i forveien og oppbevares kjølig, dekket. Server oliven ved romtemperatur.
- 2Hvis du bruker hele oliven som ikke er knust, knus dem lett med den flate siden av en stor kniv på et skjærebrett. I en stor bolle dekker du oliven med kaldt vann og lar dem ligge i bløt i 4 timer for å fjerne overflødig salt. Sil oliven godt. I en bolle blander du oliven og de resterende ingrediensene, og lar det marinere, dekket og avkjølt, i minst 6 timer eller over natten. Oliven kan forberedes én uke i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
- 3Server oliven ved romtemperatur.