Karamellisert makrell
Lær hvordan du lager karamellisert makrell, en smakfull og enkel hovedrett som passer til enhver anledning. Perfekt for fiskelskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 teskjeer hvitt sukker
- 3 teskjeer fiskesaus
- 1/2 kopp fiskekraft
- 1/2 kopp kokosvann
- 1 spiseskje hakket løk
- 1 teskje hakket hvitløk
- 2 lange røde chili
- 2 vårløk, skåret i 4 cm lange biter
- 2 makrellfileter
- Korianderblader, til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele, varm opp og la sukkeret koke til det blir karamellisert, ca. 5 minutter. Tilsett fiskesausen, la det småkoke, og kok til det har fått en lys karamellfarge, ca. 2 minutter. Deretter tilsetter du fiskekraften og kokosvannet, og lar det småkoke i 3 minutter. I en separat panne, sautér løken, tilsett deretter hvitløken og kok til det er duftende og mykt, ca. 3 minutter. Bland de kokte løkene og hvitløken inn i karamellsausen, og tilsett deretter chili og vårløken. Legg fisken i pannen, med den tynne halen plassert oppå vårløken, slik at den ikke overkokes. La det småkoke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter. Pynt med koriander før servering.