Hello Fresh Mobile Banner
Jeanettes berømte brokkoli- og krutonggrateng, Rachael-inspirert

Jeanettes berømte brokkoli- og krutonggrateng, Rachael-inspirert

oppskriften på jeanette's kjente brokkoli- og krutonggrateng, inspirert av rachaelmagized. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 ss extra virgin olivenolje
  • 4 ss smør
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss fersk timian, finhakket
  • 3 til 4 ss finhakket persille
  • Svart pepper
  • Omtrent 6 kopper terte hvitt brød i terninger, for eksempel Amy’s, nok til å fylle en stor ildfast form
  • 1 ½ kopper revet Parmigiano-Reggiano
  • Salt
  • 1 stor eller 2 mellomstore brokkoli, delt i tynne buketter
  • 5 til 6 kopper kokt kylling (4 kokte bryststykker, reservert fra å lage Kylling i vann til sellerisuppe tidligere i uken, oppskrift følger), revet i biter eller hakket
  • 3 til 4 kopper sellerisuppe (reservert fra tidligere i uken, oppskrift følger)
  • Kokt kylling:
  • (Kyllingkjøttet vil bli reservert til en annen måltid, og kraften er til denne suppeoppskriften. Hvis du ikke lager Brokkoligrateng, bruk 6 kopper ferdigkjøpt kyllingkraft.)
  • 2 hele benfrie, skinnede kyllingbryst
  • 2 gulrøtter, grovhakket
  • 2 stilker selleri
  • 1 løk, delt i fire, med roten fortsatt på
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 sitron, skivet
  • En bunt persille, timian, fersk laurbærblad
  • Noen sorte pepperkorn
  • Salt
  • ½ stk smør (4 ss), i terninger
  • 1 bunt økologisk selleri med blader, hakket (6 kopper)
  • 2 løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • Sellerisalt
  • Svart pepper
  • 1 stort ferskt laurbærblad
  • 2 store russetpoteter, skrelt og i terninger
  • 2 mellomstore sellerirot (sellerirot), skrelt og i terninger
  • 6 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
  • 2 kopper kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Varm opp extra virgin olivenolje (EVOO) i en stekepanne på middels varme. Tilsett smøret i oljen, og når det begynner å skumme, tilsett hvitløk, timian, persille og pepper, og surr i 1 til 2 minutter.
  3. 3Legg brødet i en stor bolle og vend det i smørsausen og halvparten av osten. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og stek til det er dypt gyllent og sprøtt, ca. 20 minutter. Rist croutonene av og oppbevar dem innpakket i aluminiumsfolie i romtemperatur eller i en lufttett beholder i flere dager.
  4. 4Kok opp et par centimeter vann i en dyp stekepanne. Tilsett salt og brokkoli. Kok til den er møre, men fortsatt sprø, ca. 5 minutter; sil av vannet. Brokkolien kan oppbevares i plastpose i kjøleskapet i flere dager.
  5. 5For å montere og steke gratengen, forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) og legg croutonene i en ildfast form. Topp med brokkoli, kylling, suppe og resten av osten (3/4 til 1 kopp). Stek til det er gjennomvarmt og gyllent på toppen, ca. 35–40 minutter.
  6. 6For den kokte kyllingkraften: Legg kylling, gulrøtter, selleri, løk, hvitløk, sitron, urtekvist, pepperkorn og salt i en kjele, dekk med vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i minst 1 time. La kyllingen avkjøles i kraften. Ta ut kyllingen og avkjøl. Skjær kjøttet i biter eller riv det i små biter. Sett til side til bruk i Brokkoligratengen. Kyllingen kan oppbevares i en plastpose i kjøleskapet i opptil 4 dager. Sil kraften og sett til side til suppen.
  7. 7For suppen: Varm opp en suppegryte på middels varme. Smelt smøret, og når det begynner å skumme, tilsett selleri, løk og hvitløk; krydre med sellerisalt og pepper. Legg til et laurbærblad i gryten, dekk delvis til, og kok til grønnsakene er veldig møre, ca. 20 minutter, av og til omrøring.
  8. 8Tilsett poteter, sellerirot og kraft, og kok opp. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke, delvis dekket, i ytterligere 20 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. La suppen avkjøles og oppbevar den for en forberedelsesvennlig måltid.
  9. 9Hell suppen i en kjele og rør inn fløten. La den småkoke, og smak til med krydderjusteringer.
  10. 10Porsjoner: 4 til 6 porsjoner (pluss 3 til 4 kopper til å bruke i Brokkoligratengen).