
Jeanettes berømte brokkoli- og krutonggrateng, Rachael-inspirert
oppskriften på jeanette's kjente brokkoli- og krutonggrateng, inspirert av rachaelmagized. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 ss extra virgin olivenolje
- 4 ss smør
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss fersk timian, finhakket
- 3 til 4 ss finhakket persille
- Svart pepper
- Omtrent 6 kopper terte hvitt brød i terninger, for eksempel Amy’s, nok til å fylle en stor ildfast form
- 1 ½ kopper revet Parmigiano-Reggiano
- Salt
- 1 stor eller 2 mellomstore brokkoli, delt i tynne buketter
- 5 til 6 kopper kokt kylling (4 kokte bryststykker, reservert fra å lage Kylling i vann til sellerisuppe tidligere i uken, oppskrift følger), revet i biter eller hakket
- 3 til 4 kopper sellerisuppe (reservert fra tidligere i uken, oppskrift følger)
- Kokt kylling:
- (Kyllingkjøttet vil bli reservert til en annen måltid, og kraften er til denne suppeoppskriften. Hvis du ikke lager Brokkoligrateng, bruk 6 kopper ferdigkjøpt kyllingkraft.)
- 2 hele benfrie, skinnede kyllingbryst
- 2 gulrøtter, grovhakket
- 2 stilker selleri
- 1 løk, delt i fire, med roten fortsatt på
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 sitron, skivet
- En bunt persille, timian, fersk laurbærblad
- Noen sorte pepperkorn
- Salt
- ½ stk smør (4 ss), i terninger
- 1 bunt økologisk selleri med blader, hakket (6 kopper)
- 2 løk, hakket
- 4 fedd hvitløk, hakket
- Sellerisalt
- Svart pepper
- 1 stort ferskt laurbærblad
- 2 store russetpoteter, skrelt og i terninger
- 2 mellomstore sellerirot (sellerirot), skrelt og i terninger
- 6 kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
- 2 kopper kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Varm opp extra virgin olivenolje (EVOO) i en stekepanne på middels varme. Tilsett smøret i oljen, og når det begynner å skumme, tilsett hvitløk, timian, persille og pepper, og surr i 1 til 2 minutter.
- 3Legg brødet i en stor bolle og vend det i smørsausen og halvparten av osten. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og stek til det er dypt gyllent og sprøtt, ca. 20 minutter. Rist croutonene av og oppbevar dem innpakket i aluminiumsfolie i romtemperatur eller i en lufttett beholder i flere dager.
- 4Kok opp et par centimeter vann i en dyp stekepanne. Tilsett salt og brokkoli. Kok til den er møre, men fortsatt sprø, ca. 5 minutter; sil av vannet. Brokkolien kan oppbevares i plastpose i kjøleskapet i flere dager.
- 5For å montere og steke gratengen, forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) og legg croutonene i en ildfast form. Topp med brokkoli, kylling, suppe og resten av osten (3/4 til 1 kopp). Stek til det er gjennomvarmt og gyllent på toppen, ca. 35–40 minutter.
- 6For den kokte kyllingkraften: Legg kylling, gulrøtter, selleri, løk, hvitløk, sitron, urtekvist, pepperkorn og salt i en kjele, dekk med vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i minst 1 time. La kyllingen avkjøles i kraften. Ta ut kyllingen og avkjøl. Skjær kjøttet i biter eller riv det i små biter. Sett til side til bruk i Brokkoligratengen. Kyllingen kan oppbevares i en plastpose i kjøleskapet i opptil 4 dager. Sil kraften og sett til side til suppen.
- 7For suppen: Varm opp en suppegryte på middels varme. Smelt smøret, og når det begynner å skumme, tilsett selleri, løk og hvitløk; krydre med sellerisalt og pepper. Legg til et laurbærblad i gryten, dekk delvis til, og kok til grønnsakene er veldig møre, ca. 20 minutter, av og til omrøring.
- 8Tilsett poteter, sellerirot og kraft, og kok opp. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke, delvis dekket, i ytterligere 20 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. La suppen avkjøles og oppbevar den for en forberedelsesvennlig måltid.
- 9Hell suppen i en kjele og rør inn fløten. La den småkoke, og smak til med krydderjusteringer.
- 10Porsjoner: 4 til 6 porsjoner (pluss 3 til 4 kopper til å bruke i Brokkoligratengen).