Braserte svinseter tacos

Braserte svinseter tacos

oppskrift på saftige og møre braised pork tacos, perfekte for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (2 til 2,5 kg) benfri svinebog
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 løk, delt i båter med roten fortsatt på
  • 4 store hvitløksfedd, knust
  • 1 ½ teskjeer hakkede oregano-blader, en halv håndfull
  • 2 røde chili, tynne skiver
  • 4 laurbærblad
  • 1 flaske (340 ml) meksikansk øl
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 4 appelsiner, presset til ca. 2 kopper juice
  • 1 chipotle-pepper, uten frø og finhakket, pluss 1 spiseskje adobosaus
  • 2 lime, presset juice
  • 1 ½ kopper hvitvinseddik eller hvit balsamicoeddik
  • ½ kopp sukker
  • 2 små rødløk, tynne skiver
  • 1 kopp avrent, skivet butikkjøpt sylteagurk eller bananpepper-ringer
  • ¼ hode rødkål, strimlet
  • 1 kopp smuldret queso fresco eller 2 kopper revet Monterey Jack
  • 16 mais- eller melstort tortillas, grillet over åpen flamme og holdt varme i tortillapose eller håndkle

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Krydre svinekjøttet rikelig med salt og pepper, etter smak, og la det hvile i romtemperatur i 30 minutter.
  2. 2Tørk svinekjøttet tørt med et kjøkkenpapir. Varm opp en stor gryte eller en tungbunnet kjele over høy varme med 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, to sirkler av pannen. Legg svinekjøttet i gryten og brun det jevnt over hele overflaten, det vil ta omtrent 10 til 12 minutter; fjern kjøttet og legg det på en tallerken, og sett til side.
  3. 3Skru ned varmen til middels-høy, og tilsett ekstra jomfru olivenolje i gryten, et par sirkler av pannen. Tilsett løk og hvitløk, salt og pepper etter smak, oregano, en skivet chilipepper og to laurbærblad, og kok i 7 til 8 minutter. Deglaser gryten med øl, og skrap opp eventuelle brune biter som sitter fast i bunnen. Rør inn kyllingkraft og appelsinjuice. Legg det reserverte kjøttet tilbake i gryten (væsken skal dekke omtrent to tredjedeler av kjøttet) og la det småkoke. Dekk til og sett gryten i ovnen, og snu kjøttet halvveis i koketiden, til kjøttet er veldig mørt, omtrent 2 ½ til 3 timer. Ta ut kjøttet av gryten, legg det på et skjærebrett og dekk med aluminiumsfolie for å holde det varmt. Når det er avkjølt nok til å håndteres, riv kjøttet i stykker med to gafler.
  4. 4La braseringssausen småkoke over middels varme til den er redusert til halvparten. Tilsett chipotle og adobosaus, samt limesaft. Rør inn omtrent to tredjedeler av det revne kjøttet og bland godt. La resten av det revne kjøttet avkjøles og oppbevar det i kjøleskapet til senere bruk.
  5. 5Mens kjøttet koker, forbered de sylteede rødløken: I en liten sausekjele, kok opp hvitvinseddik, sukker, en teskje salt, den resterende chilipepperen og laurbærbladene på lav varme. Legg de skivede rødløkskivene i en liten lufttett beholder. Hell forsiktig den varme væsken over løken, dekk til og rist forsiktig. Du kan måtte løfte på lokket for å slippe ut noe av trykket. Rist beholderen av og til. La det avkjøles i kjøleskapet.
  6. 6For å servere, legg den chipotle-rike pulled porken på et fat og pynt med sylteede løk og sylteede jalapeñoskiver. Server med revet kål, smuldret ost og tortillalefser til å pakke inn i.