
Tuscan tunfisk og bønner
oppskrift på tuscan tunfisk og bønner – en enkel og smakfull rett perfekt for en lett lunsj eller middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 middels rød løk, hakket (eller 2 vårløk, hakket)
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 3 kopper kokte hvite bønner eller 450 gram dampede eller kokte grønne bønner
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Fin sjøsalt
- nykvernet svart pepper
- 225–280 gram hermetisert tunfisk, drenert i olivenolje (eller fersk tunfisk, grillet eller pochert, marinert i ekstra jomfru olivenolje)
- 1 spiseskje hakket persille
Fremgangsmåte
- 1Mariner løken med eddik i 15 minutter. La løken renne av. Legg bønnene i en serveringsskål. Bland med løken, ekstra jomfru olivenolje, salt og pepper. La tunaen renne av, del den opp i flak eller biter med en gaffel, og strø den over bønnene. Dryss over persillen.
- 2Mariner løken med eddik i 15 minutter. La løken renne av. Legg bønnene i en serveringsskål. Bland med løken, ekstra jomfru olivenolje, salt og pepper. La tunaen renne av, del den opp i flak eller biter med en gaffel, og strø den over bønnene. Dryss over persillen.





