Tuscan tunfisk og bønner

Tuscan tunfisk og bønner

oppskrift på tuscan tunfisk og bønner – en enkel og smakfull rett perfekt for en lett lunsj eller middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 middels rød løk, hakket (eller 2 vårløk, hakket)
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 3 kopper kokte hvite bønner eller 450 gram dampede eller kokte grønne bønner
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Fin sjøsalt
  • nykvernet svart pepper
  • 225–280 gram hermetisert tunfisk, drenert i olivenolje (eller fersk tunfisk, grillet eller pochert, marinert i ekstra jomfru olivenolje)
  • 1 spiseskje hakket persille

Fremgangsmåte

  1. 1Mariner løken med eddik i 15 minutter. La løken renne av. Legg bønnene i en serveringsskål. Bland med løken, ekstra jomfru olivenolje, salt og pepper. La tunaen renne av, del den opp i flak eller biter med en gaffel, og strø den over bønnene. Dryss over persillen.
  2. 2Mariner løken med eddik i 15 minutter. La løken renne av. Legg bønnene i en serveringsskål. Bland med løken, ekstra jomfru olivenolje, salt og pepper. La tunaen renne av, del den opp i flak eller biter med en gaffel, og strø den over bønnene. Dryss over persillen.