Stekt okra med tomat og mais

Stekt okra med tomat og mais

oppskrift på sauteret okra med tomat og mais, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel, rask og smakfull rett for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 pund fersk okra
  • 1 middels stor tomat som er moden på vintreet
  • 1 liten løk
  • 1 maiskolbe
  • 1 1/2 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp vann
  • 1/2 teskje Worcestershire-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt okra i 1/2-tommers tykke skiver. Skrell og hakk tomaten. Kutt løk i tynne skiver og fjern maisen fra kolben. I en tykk stekepanne varm opp 1 spiseskje olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek okra med salt etter smak, under omrøring av og til, til den er brunet, ca. 3 minutter. Overfør okra til en bolle med en hullsleiv. Tilsett resten av oljen i pannen og stek løk, under omrøring, til den begynner å bli myk. Rør inn tomat, vann og Worcestershire-saus og la det småkoke, under omrøring av og til, i 3 minutter. Tilsett mais og la det småkoke til maisen er sprøtt mør, og sausen har tyknet, ca. 3 minutter. Rør inn okra med salt og pepper etter smak, og kok til det er gjennomvarmt.
  2. 2Kutt okra i 1/2-tommers tykke skiver. Skrell og hakk tomaten. Kutt løk i tynne skiver og fjern maisen fra kolben. I en tykk stekepanne varm opp 1 spiseskje olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek okra med salt etter smak, under omrøring av og til, til den er brunet, ca. 3 minutter. Overfør okra til en bolle med en hullsleiv.
  3. 3Tilsett resten av oljen i pannen og stek løk, under omrøring, til den begynner å bli myk. Rør inn tomat, vann og Worcestershire-saus og la det småkoke, under omrøring av og til, i 3 minutter. Tilsett mais og la det småkoke til maisen er sprøtt mør, og sausen har tyknet, ca. 3 minutter. Rør inn okra med salt og pepper etter smak, og kok til det er gjennomvarmt.