Tortillas med grillet adobo-svinekjøtt og ananas

Tortillas med grillet adobo-svinekjøtt og ananas

oppskrift på tortillas fylt med saftig grillet adobo svinekjøtt og frisk ananas. enkel å lage, perfekt for sommerens måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 10 tørkede guajillo-chili
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1/2 middels stor hvit spansk løk, tynne skiver
  • 2 hvitløksfedd, knust med baksiden av kniven og skrelt
  • 2 hele nellikspiker
  • 6 kanelstenger (6 tommers), brutt i tredjedeler
  • 24 hele svarte pepperkorn
  • 1/4 teskje spisskummenfrø, knust
  • 1 kopp adobosaus
  • 1/4 kopp ferskpresset appelsinjuice
  • 1 spiseskje sherryeddik
  • 2 teskjeer honning
  • 1/4 teskje salt
  • 1/8 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 (1 1/4 pund) svinefilet, trimmet
  • 4 skiver fersk ananas (1/4 vanlig ananas eller 1 liten ananas)
  • 1 teskje rapsolje
  • 1 kopp finhakket hvit spansk løk (1 middels løk)
  • 1 spiseskje fersk koriander, finhakket
  • 1 spiseskje fersk sitronjuice (1/2 middels sitron)
  • 1 kopp rapsolje
  • 1/4 kopp fersk gressløk, grovhakket
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 1 pund ferske tomatillos, fjernet skall, grundig skylt og delt i fire
  • 1/2 kopp grovhakket hvit spansk løk (1/2 middels løk)
  • 1 stort hvitløksfedd
  • 2 ferske Serrano-chili, frø fjernet og hakket
  • 1/4 teskje kosher-salt, eller mer etter smak
  • 1/8 teskje nykvernet svart pepper, eller mer etter smak
  • 1 til 2 spiseskjeer honning, valgfritt
  • 1 spiseskje fersk koriander, grovhakket
  • 2 kopper instant maismjølblanding for tortillaproduksjon
  • *Kjøpte mais tortillas, varmet etter pakkeinstruksjoner, kan brukes som erstatning.
  • Spesialutstyr: tort

Fremgangsmåte

  1. 1Lag adobo: Fjern stilker, frø og membraner fra chiliene, del dem deretter i store biter og sett til side. I en kjele på 4 liter, over middels varme, varm opp olje til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk, hvitløk, nellik, kanel, pepperkorn og spisskummenfrø, og kok til løken er myk og gylden, ca. 6 minutter. Tilsett chiliene og kok til de er mørkere på begge sider, ca. 1 minutt. Tilsett nok vann til å dekke blandingen omtrent halvveis, og kok opp. La det småkoke til væsken er redusert til halvparten, ca. 5 til 8 minutter. Overfør blandingen til en blender og kjør til den er jevn. Sil, press på faststoffene med en gummaspatel, og kast faststoffene.
  2. 2Fjern stilker, frø og membraner fra chiliene, del dem deretter i store biter og sett til side.
  3. 3I en kjele på 4 liter, over middels varme, varm opp olje til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk, hvitløk, nellik, kanel, pepperkorn og spisskummenfrø, og kok til løken er myk og gylden, ca. 6 minutter. Tilsett chiliene og kok til de er mørkere på begge sider, ca. 1 minutt.
  4. 4Tilsett nok vann til å dekke blandingen omtrent halvveis, og kok opp. La det småkoke til væsken er redusert til halvparten, ca. 5 til 8 minutter. Overfør blandingen til en blender og kjør til den er jevn. Sil, press på faststoffene med en gummaspatel, og kast faststoffene.
  5. 5Lag svinekjøtt: I en resealérbar, plastpose på 1 gallon (ca. 3,8 liter), legg 1/2 kopp adobosaus, appelsinjuice, eddik, honning, salt og pepper. Tilsett svinefileten, forsegl posen, og la den marinere i minst 2 timer, maks 6 timer. Forvar