
Tortillas med grillet adobo-svinekjøtt og ananas
oppskrift på tortillas fylt med saftig grillet adobo svinekjøtt og frisk ananas. enkel å lage, perfekt for sommerens måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 tørkede guajillo-chili
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1/2 middels stor hvit spansk løk, tynne skiver
- 2 hvitløksfedd, knust med baksiden av kniven og skrelt
- 2 hele nellikspiker
- 6 kanelstenger (6 tommers), brutt i tredjedeler
- 24 hele svarte pepperkorn
- 1/4 teskje spisskummenfrø, knust
- 1 kopp adobosaus
- 1/4 kopp ferskpresset appelsinjuice
- 1 spiseskje sherryeddik
- 2 teskjeer honning
- 1/4 teskje salt
- 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 1 (1 1/4 pund) svinefilet, trimmet
- 4 skiver fersk ananas (1/4 vanlig ananas eller 1 liten ananas)
- 1 teskje rapsolje
- 1 kopp finhakket hvit spansk løk (1 middels løk)
- 1 spiseskje fersk koriander, finhakket
- 1 spiseskje fersk sitronjuice (1/2 middels sitron)
- 1 kopp rapsolje
- 1/4 kopp fersk gressløk, grovhakket
- 1 spiseskje rapsolje
- 1 pund ferske tomatillos, fjernet skall, grundig skylt og delt i fire
- 1/2 kopp grovhakket hvit spansk løk (1/2 middels løk)
- 1 stort hvitløksfedd
- 2 ferske Serrano-chili, frø fjernet og hakket
- 1/4 teskje kosher-salt, eller mer etter smak
- 1/8 teskje nykvernet svart pepper, eller mer etter smak
- 1 til 2 spiseskjeer honning, valgfritt
- 1 spiseskje fersk koriander, grovhakket
- 2 kopper instant maismjølblanding for tortillaproduksjon
- *Kjøpte mais tortillas, varmet etter pakkeinstruksjoner, kan brukes som erstatning.
- Spesialutstyr: tort
Fremgangsmåte
- 1Lag adobo: Fjern stilker, frø og membraner fra chiliene, del dem deretter i store biter og sett til side. I en kjele på 4 liter, over middels varme, varm opp olje til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk, hvitløk, nellik, kanel, pepperkorn og spisskummenfrø, og kok til løken er myk og gylden, ca. 6 minutter. Tilsett chiliene og kok til de er mørkere på begge sider, ca. 1 minutt. Tilsett nok vann til å dekke blandingen omtrent halvveis, og kok opp. La det småkoke til væsken er redusert til halvparten, ca. 5 til 8 minutter. Overfør blandingen til en blender og kjør til den er jevn. Sil, press på faststoffene med en gummaspatel, og kast faststoffene.
- 2Fjern stilker, frø og membraner fra chiliene, del dem deretter i store biter og sett til side.
- 3I en kjele på 4 liter, over middels varme, varm opp olje til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk, hvitløk, nellik, kanel, pepperkorn og spisskummenfrø, og kok til løken er myk og gylden, ca. 6 minutter. Tilsett chiliene og kok til de er mørkere på begge sider, ca. 1 minutt.
- 4Tilsett nok vann til å dekke blandingen omtrent halvveis, og kok opp. La det småkoke til væsken er redusert til halvparten, ca. 5 til 8 minutter. Overfør blandingen til en blender og kjør til den er jevn. Sil, press på faststoffene med en gummaspatel, og kast faststoffene.
- 5Lag svinekjøtt: I en resealérbar, plastpose på 1 gallon (ca. 3,8 liter), legg 1/2 kopp adobosaus, appelsinjuice, eddik, honning, salt og pepper. Tilsett svinefileten, forsegl posen, og la den marinere i minst 2 timer, maks 6 timer. Forvar




