Krydrede tortilla-chips

Krydrede tortilla-chips

lær hvordan du lager sprø og krydrede tortilla strips hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt som snacks eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp vegetabilsk olje, pluss litt til pensling
  • 2 teskjeer chilipulver
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1/2 teskje salt
  • 12 (15 cm) mais tortillas

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnrackene i øvre og nedre tredjedel av ovnen, og forvarm ovnen til 190°C. Lett børst 2 store bakebunner med olje. Visp sammen 1/4 kopp olje med krydder og salt, og børst én side av hver tortilla med blandingen. Lag 3 stabler med 4 tortillas hver, og skjær stablene i ¼-tommers brede strimler. Fordel strimlene i ett lag i bakebunnene. Stek, og bytt plass på bakebunnene halvveis i steketiden, til de er gylne og sprø, ca. 12–15 minutter. Krydre med salt og avkjøl helt i bakebunnene.