Rekes Gazpacho

Rekes Gazpacho

oppskrift på shrimp gazpacho, en kald og smakfull suppe perfekt for sommeren. lær hvordan du lager denne deilige forretten med friske ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 store, modne tomater (ca. 900 gram)
  • 1 stor agurk, skrelt, frøet, i terninger (ca. 3,75 dl)
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 1 rød løk, hakket
  • 2,4 dl tomatjuice
  • 1,2 dl østers- eller muslingjuice på flaske
  • 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 2 1/2 teskjeer Old Bay-krydder
  • 225 gram kokte reker, skåret i 1/2-tommers biter

Fremgangsmåte

  1. 1Blansjer tomatene i en stor kjele med kokende vann i 30 sekunder. Sil av vannet. Skyll under kaldt rennende vann. Skrell tomatene. Del tomatene i to på tvers. Over en liten bolle, klem forsiktig for å få ut frøene. Kast frøene. Overfør tomatene til en foodprocessor. Kjør til de er grovt most. Overfør tomatene til en stor bolle. Rør inn alle de resterende ingrediensene. Smak til gazpachoen med salt og pepper. Sett den i kjøleskapet til den er kald, ca. 2 timer. (Kan lages dagen i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Server kald.
  2. 2Blansjer tomatene i en stor kjele med kokende vann i 30 sekunder. Sil av vannet. Skyll under kaldt rennende vann. Skrell tomatene. Del tomatene i to på tvers. Over en liten bolle, klem forsiktig for å få ut frøene. Kast frøene. Overfør tomatene til en foodprocessor. Kjør til de er grovt most. Overfør tomatene til en stor bolle. Rør inn alle de resterende ingrediensene. Smak til gazpachoen med salt og pepper. Sett den i kjøleskapet til den er kald, ca. 2 timer. (Kan lages dagen i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Server kald.