
Leek- og stiltonsuppe med portvin
oppskrift på en kremet leke- og stiltonsuppe med et hint av portvin, perfekt for en elegant forrett eller kveldsmat
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp finhakket hvit og lys grønn del av purre, vasket godt og avrente
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 kopp finhakket selleri
- 1/2 kopp finhakket gulrot
- 1 laurbærblad
- 1/2 teskje tørket timian, smuldret
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 russetbakte poteter (ca. 450 gram)
- 3 kopper kyllingkraft
- 1 kopp lettrømme (half-and-half)
- 170 gram Stiltonost, smuldret (ca. 1 1/2 kopper)
- 3 spiseskjeer Tawny Port, eller etter smak
- finhakket frisk gressløk til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele koker du purre, selleri og gulrot med laurbærblad og timian i smør over moderat varme, mens du rører, i 5 minutter, eller til grønnsakene er myke. Tilsett potetene, skrelte og tynnsnittede, og buljongen, og la det småkoke, dekket, i 15 minutter, eller til potetene er veldig møre. Kast laurbærbladet, og puré suppen i en blender i porsjoner. Overfør puréen til den rene kjelen og rør inn halv-og-halv. Varm opp suppen på lav varme, visp inn Stilton-osten, og visp til osten er smeltet og suppen er jevn. Rør inn portvinen, salt og pepper etter smak. (Ikke la suppen koke.) Server suppen pyntet med gressløk.




