Malfatti av sveitsisk mangold med salviebrunt smør

Malfatti av sveitsisk mangold med salviebrunt smør

oppskrift på swiss chard malfatti servert med sage brown butter. en smakfull forrett som kombinerer grønt med rik smørsaus. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 buntinger med sveitserkål, fjernet midtribber og stilker (ca. 1,2 kg), eller to 280 grams poser med frossen, hakket spinat, tint
  • 2 teskjeer kosher-salt, pluss mer etter behov
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, delt
  • 1 1/4 kopper helmelkricotta, avrente
  • 4-5 store eggeplommer
  • 1 stort egg
  • 1/4 kopp hvetemel, pluss mer etter behov
  • 12 salvieblader, tynne skiver
  • Nykvernet svart pepper
  • Finrevet parmesanost
  • Spesialutstyr: Osteklede

Fremgangsmåte

  1. 1Hvis du bruker Swiss chard, fyll en stor bolle med isvann. Kok chard i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt lys grønn, ca. 4 minutter. Bruk tang for å overføre den til isvannet; la den ligge til den er avkjølt. Klem ut så mye væske som mulig av charden. Overfør den til et stort dobbelt lag med osteklede; samle endene og klem ut all væske (pass på å bruke osteklede, for charden vil sette farge på et kjøkkenhåndkle). Kjør charden i en food processor til den er finhakket, ca. 30 sekunder. Legg charden tilbake i ostekledet; klem ut igjen for å fjerne eventuell gjenværende væske. (Hvis du bruker spinat, klem den tørr med hendene.) Overfør charden til en stor bolle. Smelt 1/4 kopp smør i en liten kjele over middels varme. Tilsett det smeltede smøret, ricotta, 4 eggeplommer, ett egg, 1/4 kopp mel og 2 teskjeer salt i charden. Bruk en elektrisk mikser og pisk til deigen samler seg, ca. 1-2 minutter. Alternativt kan du elte ingrediensene for hånd i en stor bolle til deigen holder sammen når den lett trykkes. Kok opp en liten porsjon av deigen, tilsvarende en golfball, i kokende saltet vann i ca. 5 minutter (for å sjekke tekstur og smak). Smak på prøven; juster krydderet etter behov. Hvis prøven faller fra hverandre i vannet, bland inn en ekstra eggeplomme og 1-2 ss mel i deigen til den holder sammen. Lett dryss en bakeplate med mel. Ta ut ca. 2 ss deig av gangen, dryss med mel og trill mellom håndflatene til du får en oval form, og legg på platen. Gjenta med resten av deigen for å lage 24 malfatti. FORHANDSVARE: Malfatti kan lages to uker i forveien. Frys dem på bakeplaten