
Malfatti av sveitsisk mangold med salviebrunt smør
oppskrift på swiss chard malfatti servert med sage brown butter. en smakfull forrett som kombinerer grønt med rik smørsaus. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 buntinger med sveitserkål, fjernet midtribber og stilker (ca. 1,2 kg), eller to 280 grams poser med frossen, hakket spinat, tint
- 2 teskjeer kosher-salt, pluss mer etter behov
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, delt
- 1 1/4 kopper helmelkricotta, avrente
- 4-5 store eggeplommer
- 1 stort egg
- 1/4 kopp hvetemel, pluss mer etter behov
- 12 salvieblader, tynne skiver
- Nykvernet svart pepper
- Finrevet parmesanost
- Spesialutstyr: Osteklede
Fremgangsmåte
- 1Hvis du bruker Swiss chard, fyll en stor bolle med isvann. Kok chard i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt lys grønn, ca. 4 minutter. Bruk tang for å overføre den til isvannet; la den ligge til den er avkjølt. Klem ut så mye væske som mulig av charden. Overfør den til et stort dobbelt lag med osteklede; samle endene og klem ut all væske (pass på å bruke osteklede, for charden vil sette farge på et kjøkkenhåndkle). Kjør charden i en food processor til den er finhakket, ca. 30 sekunder. Legg charden tilbake i ostekledet; klem ut igjen for å fjerne eventuell gjenværende væske. (Hvis du bruker spinat, klem den tørr med hendene.) Overfør charden til en stor bolle. Smelt 1/4 kopp smør i en liten kjele over middels varme. Tilsett det smeltede smøret, ricotta, 4 eggeplommer, ett egg, 1/4 kopp mel og 2 teskjeer salt i charden. Bruk en elektrisk mikser og pisk til deigen samler seg, ca. 1-2 minutter. Alternativt kan du elte ingrediensene for hånd i en stor bolle til deigen holder sammen når den lett trykkes. Kok opp en liten porsjon av deigen, tilsvarende en golfball, i kokende saltet vann i ca. 5 minutter (for å sjekke tekstur og smak). Smak på prøven; juster krydderet etter behov. Hvis prøven faller fra hverandre i vannet, bland inn en ekstra eggeplomme og 1-2 ss mel i deigen til den holder sammen. Lett dryss en bakeplate med mel. Ta ut ca. 2 ss deig av gangen, dryss med mel og trill mellom håndflatene til du får en oval form, og legg på platen. Gjenta med resten av deigen for å lage 24 malfatti. FORHANDSVARE: Malfatti kan lages to uker i forveien. Frys dem på bakeplaten




