
Potetgalette
oppskriften på potato galette er enkel å følge og passer perfekt som forrett eller tilbehør. lag en deilig galette med poteter og sprø skorpe.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 stor russet (bakte) potet (ca. 225 g)
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- Spesialutstyr: en japansk Benriner eller annen justerbar skivemaker
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en non-stick stekepanne på 19–20 cm (7 1/2 til 8 tommer). Skrell poteten og skjær den tvers over i 3 mm (1/8 tomme) tykke skiver med en skiver. Vend potetskivene i en bolle med smør, salt og pepper, og legg deretter skivene i pannen, overlappende litt. Dekk pannen med lokk eller tett med folie, og kok på moderat lav varme til undersiden er gyllenbrun, ca. 10 minutter. Skyv galetten over på en middagstallerken. Vend pannen opp ned over galetten, og hold tallerkenen tett inntil pannen, og snu galetten inn i pannen. Kok, dekket, til poteten er mør når den stikkes med en liten kniv, ytterligere 10–12 minutter.
- 2Smelt smør i en non-stick stekepanne på 19–20 cm (7 1/2 til 8 tommer). Skrell poteten og skjær den tvers over i 3 mm (1/8 tomme) tykke skiver med en skiver. Vend potetskivene i en bolle med smør, salt og pepper, og legg deretter skivene i pannen, overlappende litt.
- 3Dekk pannen med lokk eller tett med folie, og kok på moderat lav varme til undersiden er gyllenbrun, ca. 10 minutter. Skyv galetten over på en middagstallerken. Vend pannen opp ned over galetten, og hold tallerkenen tett inntil pannen, og snu galetten inn i pannen. Kok, dekket, til poteten er mør når den stikkes med en liten kniv, ytterligere 10–12 minutter.




