
Reker med avokado- og mangosalsa
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull rett med reker og en deilig avocado-mango salsa. Perfekt for sommerens måltider!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Vegetabilsk oljespray til steking
- 8 kopper babyspinat
- 1 kopp couscous
- 450 gram mediumstore reker, skrellet og renset
- 1/2 kopp hakket fersk koriander, delt
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 3/4 teskje salt, delt
- 1 stor mango, skrelt og i terninger
- 1 middels stor avokado, i terninger
- 1 middels stor tomat, i terninger
- 1/4 kopp hakket rødløk
- 1/2 jalapeñopepper, uten frø og finhakket
- 1 spiseskje fersk limesaft
Fremgangsmåte
- 1Varm opp grillen. Brett fire stykker aluminiumsfolie som er 18 tommer lange i to, åpne dem igjen og påfør matlagingsspray på innsiden. Plasser 2 kopper spinat i midten av den ene halvdelen av hvert stykke folie. Bland couscous med 1/4 kopp vann; fordel jevnt i porsjoner på hver pakke, og legg det oppå spinaten. Bland reker, 1/4 kopp koriander, olje og 1/2 teskje salt i en bolle. Fordel rekene jevnt i pakkene, og plasser dem ved siden av couscousen. Brett folien for å lukke, og klem kantene for å forsegle; plasser på grillen, lukk lokket, og kok til pakkene er godt oppblåst, ca. 10 minutter. Bland resten av korianderen og saltet i en bolle med mango, avocado, tomat, løk, jalapeño og limesaft. Forsiktig åpner du folien, rører innholdet, og pynter med salsa før servering.
- 2Varm opp grillen. Brett fire stykker aluminiumsfolie som er 18 tommer lange i to, åpne dem igjen og påfør matlagingsspray på innsiden. Plasser 2 kopper spinat i midten av den ene halvdelen av hvert stykke folie. Bland couscous med 1/4 kopp vann; fordel jevnt i porsjoner på hver pakke, og legg det oppå spinaten. Bland reker, 1/4 kopp koriander, olje og 1/2 teskje salt i en bolle. Fordel rekene jevnt i pakkene, og plasser dem ved siden av couscousen. Brett folien for å lukke, og klem kantene for å forsegle; plasser på grillen, lukk lokket, og kok til pakkene er fullt oppblåst, ca. 10 minutter. Bland resten av korianderen og saltet i en bolle med mango, avocado, tomat, løk, jalapeño og limesaft. Forsiktig åpner du folien, rører innholdet, og pynter med salsa før servering.




