Reker med avokado- og mangosalsa

Reker med avokado- og mangosalsa

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull rett med reker og en deilig avocado-mango salsa. Perfekt for sommerens måltider!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Vegetabilsk oljespray til steking
  • 8 kopper babyspinat
  • 1 kopp couscous
  • 450 gram mediumstore reker, skrellet og renset
  • 1/2 kopp hakket fersk koriander, delt
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 3/4 teskje salt, delt
  • 1 stor mango, skrelt og i terninger
  • 1 middels stor avokado, i terninger
  • 1 middels stor tomat, i terninger
  • 1/4 kopp hakket rødløk
  • 1/2 jalapeñopepper, uten frø og finhakket
  • 1 spiseskje fersk limesaft

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp grillen. Brett fire stykker aluminiumsfolie som er 18 tommer lange i to, åpne dem igjen og påfør matlagingsspray på innsiden. Plasser 2 kopper spinat i midten av den ene halvdelen av hvert stykke folie. Bland couscous med 1/4 kopp vann; fordel jevnt i porsjoner på hver pakke, og legg det oppå spinaten. Bland reker, 1/4 kopp koriander, olje og 1/2 teskje salt i en bolle. Fordel rekene jevnt i pakkene, og plasser dem ved siden av couscousen. Brett folien for å lukke, og klem kantene for å forsegle; plasser på grillen, lukk lokket, og kok til pakkene er godt oppblåst, ca. 10 minutter. Bland resten av korianderen og saltet i en bolle med mango, avocado, tomat, løk, jalapeño og limesaft. Forsiktig åpner du folien, rører innholdet, og pynter med salsa før servering.
  2. 2Varm opp grillen. Brett fire stykker aluminiumsfolie som er 18 tommer lange i to, åpne dem igjen og påfør matlagingsspray på innsiden. Plasser 2 kopper spinat i midten av den ene halvdelen av hvert stykke folie. Bland couscous med 1/4 kopp vann; fordel jevnt i porsjoner på hver pakke, og legg det oppå spinaten. Bland reker, 1/4 kopp koriander, olje og 1/2 teskje salt i en bolle. Fordel rekene jevnt i pakkene, og plasser dem ved siden av couscousen. Brett folien for å lukke, og klem kantene for å forsegle; plasser på grillen, lukk lokket, og kok til pakkene er fullt oppblåst, ca. 10 minutter. Bland resten av korianderen og saltet i en bolle med mango, avocado, tomat, løk, jalapeño og limesaft. Forsiktig åpner du folien, rører innholdet, og pynter med salsa før servering.