
Ananas iskremkake med kokosnøtt-topping
Lær hvordan du lager en frisk og kremet ananas iskremkake med kokos topping. Perfekt for sommerens kaker og festlige anledninger!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Omtrent åtte stykker av pound cake, målt i 3 x 2 x ½ tommer
- 1 ½ kopp hakket fersk ananas
- ¾ kopp sukker
- 1 spiseskje maisstivelse
- 3 store eggeplommer
- 1 stort helt egg
- 1 ½ kopp melk
- 1 teskje vanilje
- 1 ½ kopp godt avkjølt kremfløte
- ⅔ kopp godt avkjølt kremfløte
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer rømme
- 1 kopp søtet, ristet kokosflak, lett avkjølt
- ¼ kopp søtet, ristet kokosflak, lett avkjølt
Fremgangsmåte
- 1I bunnen av en 21,5 cm rund springform legg ut kaken, skjær i stykker slik at den passer i ett lag, og frys den mens du lager iskremen.
- 2I bunnen av en 21,5 cm rund springform legg ut kaken, skjær i stykker slik at den passer i ett lag, og frys den mens du lager iskremen.
- 3Lag iskremen: I en tykk kjele bland ananas og 1/4 kopp av sukkeret, og la det småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst, i 5 minutter. Sil ananasblandingen gjennom en fin sil over en bolle, og sett til side sirupen til senere bruk. I en bolle visp sammen resten av sukkeret (1/2 kopp), maisstivelsen, en liten klype salt, eggeplommene og hele egget, og tilsett den varme melken i en tynn stråle under visping. I en tykk kjele varm opp eggekremen til kokepunktet over moderat varme, visp kontinuerlig, og la den koke i 2 minutter mens du fortsetter å vispe. Sil den gjennom en fin sil over en metallbolle som står i en større bolle med is og kaldt vann. Rør inn ananasblandingen og vaniljen, la eggekremen avkjøles under omrøring, og rør inn fløten. Frys eggekremen i en iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger til den er frossen, men fortsatt myk. Fordel iskremen jevnt over kaken, og frys den mens du lager toppingen.
- 4I en tykk kjele kombinerer du ananas og 1/4 kopp av sukkeret, og lar det småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst, i 5 minutter. Sil ananasblandingen gjennom en fin sil over en bolle, og sett til side sirupen til senere bruk. I en bolle visp sammen resten av sukkeret (1/2 kopp), maisstivelsen, en liten klype salt, eggeplommene og hele egget, og tilsett den varme melken i en tynn strå




