Ananas iskremkake med kokosnøtt-topping

Ananas iskremkake med kokosnøtt-topping

Lær hvordan du lager en frisk og kremet ananas iskremkake med kokos topping. Perfekt for sommerens kaker og festlige anledninger!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Omtrent åtte stykker av pound cake, målt i 3 x 2 x ½ tommer
  • 1 ½ kopp hakket fersk ananas
  • ¾ kopp sukker
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 3 store eggeplommer
  • 1 stort helt egg
  • 1 ½ kopp melk
  • 1 teskje vanilje
  • 1 ½ kopp godt avkjølt kremfløte
  • ⅔ kopp godt avkjølt kremfløte
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer rømme
  • 1 kopp søtet, ristet kokosflak, lett avkjølt
  • ¼ kopp søtet, ristet kokosflak, lett avkjølt

Fremgangsmåte

  1. 1I bunnen av en 21,5 cm rund springform legg ut kaken, skjær i stykker slik at den passer i ett lag, og frys den mens du lager iskremen.
  2. 2I bunnen av en 21,5 cm rund springform legg ut kaken, skjær i stykker slik at den passer i ett lag, og frys den mens du lager iskremen.
  3. 3Lag iskremen: I en tykk kjele bland ananas og 1/4 kopp av sukkeret, og la det småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst, i 5 minutter. Sil ananasblandingen gjennom en fin sil over en bolle, og sett til side sirupen til senere bruk. I en bolle visp sammen resten av sukkeret (1/2 kopp), maisstivelsen, en liten klype salt, eggeplommene og hele egget, og tilsett den varme melken i en tynn stråle under visping. I en tykk kjele varm opp eggekremen til kokepunktet over moderat varme, visp kontinuerlig, og la den koke i 2 minutter mens du fortsetter å vispe. Sil den gjennom en fin sil over en metallbolle som står i en større bolle med is og kaldt vann. Rør inn ananasblandingen og vaniljen, la eggekremen avkjøles under omrøring, og rør inn fløten. Frys eggekremen i en iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger til den er frossen, men fortsatt myk. Fordel iskremen jevnt over kaken, og frys den mens du lager toppingen.
  4. 4I en tykk kjele kombinerer du ananas og 1/4 kopp av sukkeret, og lar det småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst, i 5 minutter. Sil ananasblandingen gjennom en fin sil over en bolle, og sett til side sirupen til senere bruk. I en bolle visp sammen resten av sukkeret (1/2 kopp), maisstivelsen, en liten klype salt, eggeplommene og hele egget, og tilsett den varme melken i en tynn strå