Poppy Seed Chocolate Torte

Poppy Seed Chocolate Torte

oppskrift på en smakfull poppy seed chocolate torte. perfekt som dessert eller til fest. enkel å lage og uimotståelig god.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 3/4 kopp sukker
  • 6 spiseskjeer (3/4 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6 store egg, skilt
  • 1/2 kopp valmuefrø, malt (ca. 3 1/4 unser)
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • Melis
  • Pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør og mel en 23 cm (9 tommer) stor springform med høye kanter på 7 cm (2 3/4 tommer). Smelt 115 gram (4 ounces) bittersøt sjokolade i en bolle plassert over et vannbad med småkoke, og rør sjokoladen glatt. Ta den smeltede sjokoladen av varmen og la den avkjøle i 10 minutter. Bruk en elektrisk mikser til å blande 150 gram (3/4 kopp) sukker, usaltet smør og vaniljeekstrakt i en stor bolle. Tilsett eggeplommene én etter én, og pisk godt etter hver tilsetning. Rør inn den avkjølte, smeltede sjokoladen og pisk til det er godt blandet. Bland inn valmuefrø. Bruk den elektriske mikseren med rene, tørre visper og pisk eggehvitene i en annen stor bolle til de er stive, men ikke tørre. Vend inn halvparten av eggehvittene i sjokoladeblandingen. Vend inn melet i den resterende eggehviten. Fold inn eggehviteblandingen i sjokoladeblandingen. Hell røren i den forberedte springformen og jevn ut overflaten med en slikkepott. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45 minutter. Overfør formen til en rist og la den avkjøle helt. (Kan lages én dag i forveien. Dekk til tett med aluminiumsfolie og oppbevar kaken i romtemperatur.) Gå forsiktig rundt kantene av formen for å løsne kaken. Fjern sidene av formen. Sikt over melis på kaken. Plasser kaken på et serveringsfat. Server med pisket krem.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør og mel en 23 cm (9 tommer) stor springform med høye kanter på 7 cm (2 3/4 tommer). Smelt 115 gram (4 ounces) bittersøt sjokolade i en bolle plassert over et