Sjokolade- og appelsindekadence

Sjokolade- og appelsindekadence

oppskrift på chocolate-orange decadence, en rik og smakfull dessert med sjokolade og appelsin, perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 mellomstore appelsiner
  • 1 1/3 kopper sukker
  • 1/4 kopp appelsinmarmelade
  • 3/4 kopp (1 1/2 stenger) usaltet smør, romtemperert
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4 store egg, romtempererte
  • 2 1/2 kopper kakehvetemel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 3/4 kopp appelsinjuice
  • 2 1/2 kopper piskefløte
  • 9 spiseskjeer usaltet smør
  • 30 gram bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 7 spiseskjeer Grand Marnier eller appelsinjuice
  • 3 spiseskjeer tint, frossen appelsinjuicekonsentrat
  • 2 spiseskjeer finhakket appelsinskall
  • 6 spiseskjeer appelsinmarmelade
  • 6 spiseskjeer Grand Marnier eller appelsinjuice
  • 3 1/2 kurver (0,5 liter) bringebær (eller 5 1/4 kopper frosne, usøtede bringebær, tint, avrente)
  • Myntekvister

Fremgangsmåte

  1. 1For kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Smør to 23 cm store kakeformer med 3,8 cm høye sider. Legg bakepapir i bunnen av formene. Bruk en grønnsaksskreller til å skrelle appelsinene i strimler. Hakk skallet grovt i en food processor, og stopp av og til for å skrape ned sidene av bollen. Tilsett 1/3 kopp sukker og kjør til skallet er finhakket. Tilsett marmelade og kjør til puré. Bruk en elektrisk mikser til å piske smør sammen med den puréaktige blandingen og vanilje i en stor bolle til det er lyst og luftig. Rør inn resten av sukkeret (1 kopp). Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Sikt de tørre ingrediensene i en liten bolle. Vend de tørre ingrediensene inn i røren vekselvis med appelsinjuice. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek kakene til de er gylne på toppen og en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 38 minutter. La kakene avkjøle i formene på rist i 10 minutter. Bruk en skarp kniv til å løsne kakene fra sidene av formene. Vend kakene ut på risten og la dem avkjøle. Fjern bakepapiret.
  2. 2For forvarming og smøring av former: Forvarm ovnen til 175°C. Smør to 23 cm store kakeformer med 3,8 cm høye sider. Legg bakepapir i bunnen av formene. Bruk en grønnsaksskreller til å skrelle appelsinene i strimler. Hakk skallet grovt i en food processor, og stopp av og til for å skrape ned sidene av bollen. Tilsett 1/3 kopp sukker og kjør til skallet er finhakket. Tilsett marmelade og kjør til puré. Bruk en elektrisk mikser til å piske smør sammen med den puréaktige blandingen og vanilje i en stor bolle til det er lyst