Bananlagkake

Bananlagkake

oppskrift på en deilig banana layer cake, perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage og imponerende å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper sukker
  • 1 kopp moste modne bananer
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 2 store egg
  • 1/4 kopp kulturmelk
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 450 gram kremost, romtemperert
  • 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 1 1/2 kopper melis
  • Friske bananskiver (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør lett to 23 cm (9-tommers) kakeformer med 3,8 cm (1 ½ tommer) høye sider; strø mel i formene. Bland 1 ½ kopper sukker, moste bananer, olje, egg, kulturmelk og vanilje i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk til røren er godt blandet. Sikt mel, natron og salt inn i bananrøren; pisk til det er godt blandet. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek kakene til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca. 25 minutter. La kakene avkjøle i formene på rist i 10 minutter. Løsne rundt kantene med en kniv, og vend kakene ut på risten for å avkjøle helt. Pisk kremost og smør i en stor bolle til det er glatt. Tilsett melis og bland godt. Legg en kakebunn på et serveringsfat. Smør 2/3 kopp med frosting over. Legg på den andre kakebunnen. Fordel resten av frostingen over sidene og toppen av kaken. (Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Pynt toppen av kaken med bananskiver, hvis ønskelig, og server.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør lett to 23 cm (9-tommers) kakeformer med 3,8 cm (1 ½ tommer) høye sider; strø mel i formene. Bland 1 ½ kopper sukker, moste bananer, olje, egg, kulturmelk og vanilje i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk til røren er godt blandet. Sikt mel, natron og salt inn i bananrøren; pisk til det er godt blandet. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek kakene til en kakepinne kommer ut ren når den settes inn i midten, ca.