Røkt ørret-, vannkresse- og eplesalat med kremet pepperrot dressing

Røkt ørret-, vannkresse- og eplesalat med kremet pepperrot dressing

en frisk og smakfull salat med røkt ørret, vannkress og epler, servert med en kremet horseradsdressing – perfekt for sommermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp pisket krem
  • 1/3 kopp ferdig horseradish
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer eplecidereddik
  • 2 teskjeer finhakket frisk dill
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • 6 kopper vannkressekvister (ca. 2 store buntinger)
  • 1/2 kopp veldig tynne skiver av rødløk
  • 2 røde epler, kjernet og skivet i tynne skiver
  • Røkt ørret eller røkt hvitfisk, chubs,* grovhakket
  • Friske dillkvister (valgfritt)
  • *Røkt ørret og røkt hvitfisk chubs fås kjøpt i spesialforretninger, på delikatessebutikker og i noen supermarkeder

Fremgangsmåte

  1. 1Visp krem, pepperrot, 2 spiseskjeer olje, 2 spiseskjeer eddik, hakket dill og cayenne i en liten bolle for å blande. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg ruccola i en stor bolle. Tilsett 1/3 kopp kremdressing, 2 spiseskjeer olje og 2 teskjeer eddik, og vend forsiktig slik at det blir jevnt fordelt. Krydre med salt og pepper etter smak. Form ruccola til en høyde i midten av hver av de seks tallerkenene. Topp med skivet løk. Fann ut epleskivene over salaten. Legg på ørret. Skje dressingen over. Pynt med dillkvister, hvis ønskelig, og server.