
Sopp- og byggsuppe
oppskrift på en varm og næringsrik soppsuppe med bygg, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak. prøv denne deilige suppen i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 unse tørkede polske sopp eller tørkede porcini-sopper*
- 6 spiseskjeer usaltet smør
- 1 middels stor løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 3/4 pund ferske sopp, trimmet og tynne skiver
- 2 stilker selleri med blader, hakket
- 1 stor gulrot, skrelt og hakket
- 1/4 kopp fersk persille, hakket
- 1 spiseskje all-purpose mel
- 1 liter lavsaltet storfebuljong
- 3/4 kopp bygg, skyllet
- 2 teskjeer kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- *Det er også godt å bruke en blanding av ferske sopp. Prøv shiitake, cremini eller sjampinjong.
Fremgangsmåte
- 1Legg de tørkede soppene i en bolle og dekk dem med 2 kopper kokende vann. La dem trekke i 1 time. Sil soppen gjennom en silesett med osteklede over en bolle. Sett væsken til side. Hakk soppen grovt og sett den til side. Smelt smøret i en stor, tykk gryte eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løken og surr til den er myk og gjennomsiktig, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløken og surr til den er aromatisk, ca. 2 minutter til. Tilsett de ferske soppene, selleri, gulrot og halvparten av persillen, og surr til soppen er gyllen og selleri og gulrot begynner å bli myke, ca. 10 minutter. Rør inn melet til det er godt blandet. Rør inn soppevannet, de utbløtte soppen, storfekraften og 4 kopper vann. Rør inn bygg, salt og pepper etter smak. Kok opp blandingen under omrøring ofte. Skru ned varmen og la det småkoke til byggkornene er møre, ca. 30–40 minutter. Hvis suppen er for tykk, tilsett litt mer vann. Juster krydderet med mer salt og pepper om nødvendig. Strø over resten av persillen før servering.
- 2Legg de tørkede soppene i en bolle og dekk dem med 2 kopper kokende vann. La dem trekke i 1 time. Sil soppen gjennom en silesett med osteklede over en bolle. Sett væsken til side. Hakk soppen grovt og sett den til side.
- 3Smelt smøret i en stor, tykk gryte eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løken og surr til den er myk og gjennomsiktig, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløken og surr til den er aromatisk, ca. 2 minutter til. Tilsett de ferske soppene, selleri, gulrot og halvparten av persillen, og surr til soppen er gyllen og selleri og gul





