Sopp- og linsegryte med paibunn av gouda-kjeks

Sopp- og linsegryte med paibunn av gouda-kjeks

oppskrift på smakfull mushroom and lentil pot pies med gouda biscuit topping, perfekt for en varmende middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp linser
  • 1/4 teskje salt
  • 1 unse tørkede porcini-sopper
  • 2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 6 unse ferske sopp, skivet
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 gulrot, skåret i 1/4-tommers skiver
  • 1 1/2 teskje tørket salvie
  • 1/4 teskje tørket timian
  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 2 mellomstore Yukon Gold-poteter, skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
  • 4 teskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • 1 kopp pluss 2 spiseskjeer hvetemel
  • 6 spiseskjeer gult maismel
  • 1 1/4 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 4 teskjeer avkjølt usaltet smør, i terninger
  • 1/2 kopp kulturmelk
  • 3/4 kopp (pakket) grovt revet Gouda-ost, ca. 3 unse

Fremgangsmåte

  1. 1For fyllet: Bland 3 kopper kaldt vann, linser og 1/4 teskje salt i en middels kjele; kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la småkoke til linsene er møre, ca. 25 til 30 minutter. Sil av vannet; sett linsene til side. Hell 3 kopper kokende vann over porcini i en middels bolle; la trekke i 25 minutter. Fjern porcini fra bløtleggingsvannet, klem ut overflødig væske, og hakk grovt. (Reserver bløtleggingsvannet.) Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett ferske sopp. Surr i 3 minutter. Tilsett 1 spiseskje olje, løk, gulrot, salvie og timian. Surr i 4 minutter. Tilsett hvitløk; surr i 30 sekunder. Skru ned varmen til middels lav. Bland melet inn i grønnsakene; kok i 1 minutt. Tilsett porcini-bløtleggingsvannet. Bland inn porcini, poteter, soyasaus og tomatpuré. Dekk til; la småkoke til potetene er møre, og rør av og til, ca. 13 til 15 minutter. Tilsett linser; smak til med salt og pepper. Fordel fyllet i fire ovnsfaste boller på 2 kopper hver. FORBEREDT: Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til; avkjøl. La det komme til romtemperatur før videre behandling.
  2. 2Bland 3 kopper kaldt vann, linser og 1/4 teskje salt i en middels kjele; kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la småkoke til linsene er møre, ca. 25 til 30 minutter. Sil av vannet; sett linsene til side.
  3. 3Hell 3 kopper kokende vann over porcini i en middels bolle; la trekke i 25 minutter. Fjern porcini fra bløtleggingsvannet, klem ut overflødig væske, og hakk grovt.