
Dan Romans smørstekte kastanjer i folie
lær hvordan du enkelt kan forberede og nyte buttery roasted chestnuts in foil med denne enkle oppskriften fra dan roman. perfekt for høstsesongen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund ferske, uskrelte kastanjer
- 2-3 kvister rosmarin
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, smeltet
- 2 teskjeer (eller mer) kosher-salt
- En klype nyrevet muskatnøtt
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C. Legg et stort stykke aluminiumsfolie på et stekebrett med høye kanter. Plasser kastanjen, med den flate siden ned, på en arbeidsflate. Bruk en hobbykniv eller en skarp liten kniv, og skjær forsiktig gjennom skallet på den runde siden av hver kastanje for å lage et kryss. Bløtlegg i en bolle med varmt vann i 1 minutt (dette hjelper dem å dampe mens de stekes). Sil kastanjene og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir; legg dem i en middels stor bolle. Tilsett rosmarin, smør, 2 teskjeer salt og muskatnøtt. Krydre med pepper og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Fordel kastanjene i ett lag i midten av foliearket (noen kan overlappe litt), og brett opp kantene av folien rundt kastanjene, slik at det dannes en stor åpning på toppen. Stek til skallet begynner å krølle seg oppover og kastanjene er gjennomkokte, ca. 30-45 minutter, avhengig av størrelse og alder på nøttene. Overfør kastanjene til et serveringsfat, bruk en slikkepott til å skrape med smør og krydder sammen med dem, og vend godt slik at de blir dekket. Krydre med mer salt, hvis ønskelig. Server varme eller lune.
- 2Forvarm ovnen til 220°C. Legg et stort stykke aluminiumsfolie på et stekebrett med høye kanter. Plasser kastanjene, med den flate siden ned, på en arbeidsflate. Bruk en hobbykniv eller en skarp liten kniv, og skjær forsiktig gjennom skallet på den runde siden av hver kastanje for å lage et kryss. Bløtlegg i en bolle med varmt vann i 1 minutt (dette hjelper dem å dampe mens de stekes).
- 3Sil kastanjene og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir; legg dem i en middels stor bolle. Tilsett rosmarin, smør, 2 teskjeer salt og mus





