
Boysenbær-, tranebær- og rosa grapefruktmarmelade
Lær hvordan du lager deilig boysenberry, cranberry og pink grapefruit syltetøy med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som pålegg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 rosa eller rubinrøde grapefrukter, delt i to
- 1 ½ kopper sukker
- 6 kopper frosne, usøtede boysenbær (ca. 680 gram), tint
- 1 12-unse pose ferske eller frosne tranebær
- Hermetikkglass
Fremgangsmåte
- 1Press saften ut juice fra grapefrukt. Mål opp 1 kopp juice, og kast frøene; hell juicen i en stor, tykk kjele. Tilsett sukker i juicen. Bland inn 4 kopper bjørnebær og alle tranebær. Skje 2 kopper bjørnebær over i en middels stor bolle; la dem tine ved romtemperatur. La bærrblandingen stå til bærene er tint og sukkeret er oppløst, og rør av og til, i omtrent 1 time. Kok opp blandingen over høy varme. Skru ned varmen til middels. La det småkoke til blandingen tykner og væsken faller tykt av enden av skjeen, og rør ofte, i ca. 25 minutter. Bland inn 2 kopper tinte bjørnebær med eventuelle juicer; kok opp igjen. Skje syltetøyet over i varme hermetikkglass, og fyll kun opp til 1/4 tomme fra kanten. Tørk umiddelbart av randen med et håndkle dyppet i varmt vann. Sett på lokket og forsegle tett. Gjenta med de resterende glassene og syltetøyet. Plasser glassene på en rist i en stor kjele. Tilsett kokende vann i kjelen slik at vannet dekker minst 1 tomme over toppen av glassene. Dekk til kjelen og la det koke raskt i 15 minutter. Fjern glassene og la dem avkjøle helt. Trykk midten av hvert lokk. Hvis lokket forblir nede, er glasset forseglet. (Hvis lokket popper opp, oppbevar syltetøyet i kjøleskapet.) Oppbevar på et kjølig, tørt sted i opptil 1 år. Kjøl ned etter åpning.
- 2Press saften ut av grapefrukten. Mål opp 1 kopp juice, og kast frøene; hell juicen i en stor, tykk kjele. Tilsett sukker i juicen. Bland inn 4 kopper bjørnebær og alle tranebær. Skje 2 kopper bjørnebær over i en middels stor bolle; la dem tine ved romtemperatur. La bærrbland





