
BA's beste eggplant Parmesan
Lær hvordan du lager den perfekte eggplant parmesan med vår enkle oppskrift. En smakfull rett som passer til hele familien. Perfekt for en helgemiddag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 hvitløkshode, knust
- 1 stor rød løk, hakket
- 3 ansjospakker på olje (valgfritt)
- 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 2 bokser á 28 gram hele, skrelte tomater
- 1/4 kopp revet basilikum
- 1/2 teskje tørket oregano
- Kosher-salt
- 1,8 kg italienske auberginer (ca. 4 mellomstore), skrelt og skåret på langs i skiver 1/2–3/4 tommer tykke
- Kosher-salt
- 3 kopper panko (japanske brødsmuler)
- 1 1/2 teskje tørket oregano
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 1/2 kopper finrevet Parmesanost, delt
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 5 store egg, pisket
- 1 1/3 kopper olivenolje
- 1/2 kopp finhakket basilikum og persille, pluss basilikumblader til servering
- 170 gram lavfuktighetsmozzarella, revet (ca. 1 1/3 kopper)
- 225 gram fersk mozzarella, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Marinara: Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp olje i en stor, tykk, ovnsikker gryte over middels varme. Kok hvitløk, rør ofte, til den er gyllen, ca. 4 minutter. Tilsett løk, ansjos (hvis du bruker) og rød pepperflak, og kok, rør ofte, til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og kok, rør ofte, til den er litt mørkere, ca. 2 minutter. Tilsett vin, kok opp, og la det koke til nesten all væske er fordampet, ca. 1 minutt. Tilsett tomater, knus dem med hendene, og hell i saften. Tilsett basilikum og oregano, og rør godt sammen. Rør inn 1 ½ kopp vann i en tomatboks, deretter den andre for å skylle, og hell det i gryten; smak til med salt. Sett gryten i ovnen; stek sausen, rør om halvveis, til den er tykk og tomatene er brune på toppen og rundt kantene av gryten, 2–2 ½ timer. La sausen avkjøle litt. Sil den gjennom de store hullene på en kjøkkenmølle eller kjør den i en food processor til den er mest mulig glatt. Smak til og juster med salt.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp olje i en stor, tykk, ovnsikker gryte over middels varme. Kok hvitløk, rør ofte, til den er gyllen, ca. 4 minutter. Tilsett løk, ansjos (hvis du bruker) og rød pepperflak, og kok, rør ofte, til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og kok, rør ofte, til den er litt mørkere, ca. 2 minutter. Tilsett vin, kok opp, og la det koke til nesten all væske er fordampet, ca. 1 minutt. Tilsett tomater, knus dem med hendene, og hell i saften; tilsett basilikum og oregano, og rør godt sammen. Rør inn




