
Reke- og grønnsaksw stir-fry
Lær hvordan du lager en smakfull shrimp stir-fry på kort tid. Perfekt for en sunn og rask middagsrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss smør
- 1 ss olivenolje
- 900 g jumbo reker, skrelte og rensede, med hale
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 store zucchini, i terninger
- 2 store maiskolber, med korn fjernet
- ¾ kopp røde drue-tomater, delt i to på langs
- ¾ kopp gule drue-tomater, delt i to på langs
- Salt og nykvernet svart pepper
- 12 til 18 ferske basilikumblader, skåret i chiffonade
- Parmesanflak
- Saften av 1 sitron
- Ris eller pasta, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Smelt smøret sammen med olivenoljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett reker og hvitløk, og stek til rekene er ugjennomsiktige, omtrent 3 minutter. Ta rekene opp på en tallerken.
- 3Skru opp varmen til høy, og ha i squashen. Rør rundt i omtrent 45 sekunder, og skyv deretter squashen til kantene av pannen. Ha i maisen og kok den i ett minutt, og skyv den til kantene av pannen. Ha i drue-tomatene, rør rundt i ett minutt, og krydre med salt og pepper etter smak.
- 4Legg rekene tilbake i pannen. Rør alt sammen i omtrent 45 sekunder, eller til det er godt blandet og varmt. Hell det deretter over et stort fat.
- 5Strø over fersk basilikum og noen skiver parmesan, og ... dette er den beste delen ... press sitronen over hele retten. Dette tilfører en fantastisk, ubeskrivelig friskhet.
- 6Du kan servere dette med ris, pasta, eller det er bare perfekt som det er.