Reke- og grønnsaksw stir-fry

Reke- og grønnsaksw stir-fry

Lær hvordan du lager en smakfull shrimp stir-fry på kort tid. Perfekt for en sunn og rask middagsrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 900 g jumbo reker, skrelte og rensede, med hale
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 store zucchini, i terninger
  • 2 store maiskolber, med korn fjernet
  • ¾ kopp røde drue-tomater, delt i to på langs
  • ¾ kopp gule drue-tomater, delt i to på langs
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 12 til 18 ferske basilikumblader, skåret i chiffonade
  • Parmesanflak
  • Saften av 1 sitron
  • Ris eller pasta, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Smelt smøret sammen med olivenoljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett reker og hvitløk, og stek til rekene er ugjennomsiktige, omtrent 3 minutter. Ta rekene opp på en tallerken.
  3. 3Skru opp varmen til høy, og ha i squashen. Rør rundt i omtrent 45 sekunder, og skyv deretter squashen til kantene av pannen. Ha i maisen og kok den i ett minutt, og skyv den til kantene av pannen. Ha i drue-tomatene, rør rundt i ett minutt, og krydre med salt og pepper etter smak.
  4. 4Legg rekene tilbake i pannen. Rør alt sammen i omtrent 45 sekunder, eller til det er godt blandet og varmt. Hell det deretter over et stort fat.
  5. 5Strø over fersk basilikum og noen skiver parmesan, og ... dette er den beste delen ... press sitronen over hele retten. Dette tilfører en fantastisk, ubeskrivelig friskhet.
  6. 6Du kan servere dette med ris, pasta, eller det er bare perfekt som det er.