Kyllingpasta – Shannon-stil

Kyllingpasta – Shannon-stil

oppskrift på en smakfull chicken pasta i shannon style. enkel å lage, perfekt for en rask og smakfull rett til hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund farfalle (sløyfeformet) pasta
  • 4 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1 egg
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 kopp italiensk krydrede brødsmuler
  • 1 pund skinn- og benfri kyllingbrystfilet, skåret i bitestore biter
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, hakket
  • 1/2 grønn paprika, hakket
  • 1/2 rød paprika, hakket
  • 1/2 gul paprika, hakket
  • 1/2 kopp hakkede ferske sopp
  • 1 kopp gresk salatdressing
  • 1/2 pint drueklatter (cherrytomater)
  • 1/2 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann, og rør inn pastaen. Kok i 8 til 10 minutter, til den er al dente, og sil av vannet.
  2. 2Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne over middels varme. Visp sammen egg og vann i en bolle. Ha brødsmuler i en egen bolle. Dypp kyllingbitene først i eggeblandingen, deretter i brødsmulene for å dekke dem. Legg de panerte kyllingbitene i pannen, og stek i 5 minutter på hver side, eller til paneringen er gyllenbrun og saften renner ut. La dem renne av på kjøkkenpapir.
  3. 3Varm opp den resterende spiseskjeen olivenolje i en separat stekepanne over middels varme. Bland inn hvitløk, løk, grønn paprika, rød paprika, gul paprika og sopp. Stek og rør til grønnsakene er møre.
  4. 4I en stor bolle, vend inn pasta, kylling og grønnsaker med den greske dressingen. Server med tomater og parmesanost på toppen.