Kyllingpasta – Shannon-stil
oppskrift på en smakfull chicken pasta i shannon style. enkel å lage, perfekt for en rask og smakfull rett til hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund farfalle (sløyfeformet) pasta
- 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- 1 egg
- 2 spiseskjeer vann
- 1 kopp italiensk krydrede brødsmuler
- 1 pund skinn- og benfri kyllingbrystfilet, skåret i bitestore biter
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 løk, hakket
- 1/2 grønn paprika, hakket
- 1/2 rød paprika, hakket
- 1/2 gul paprika, hakket
- 1/2 kopp hakkede ferske sopp
- 1 kopp gresk salatdressing
- 1/2 pint drueklatter (cherrytomater)
- 1/2 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann, og rør inn pastaen. Kok i 8 til 10 minutter, til den er al dente, og sil av vannet.
- 2Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne over middels varme. Visp sammen egg og vann i en bolle. Ha brødsmuler i en egen bolle. Dypp kyllingbitene først i eggeblandingen, deretter i brødsmulene for å dekke dem. Legg de panerte kyllingbitene i pannen, og stek i 5 minutter på hver side, eller til paneringen er gyllenbrun og saften renner ut. La dem renne av på kjøkkenpapir.
- 3Varm opp den resterende spiseskjeen olivenolje i en separat stekepanne over middels varme. Bland inn hvitløk, løk, grønn paprika, rød paprika, gul paprika og sopp. Stek og rør til grønnsakene er møre.
- 4I en stor bolle, vend inn pasta, kylling og grønnsaker med den greske dressingen. Server med tomater og parmesanost på toppen.