Pasta med reker og artisjokker

Pasta med reker og artisjokker

oppskrift på pasta med reker og artiskokker, en smakfull og enkel rett for enhver anledning. perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 middelsstor løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 kopp hakket fersk basilikum eller 4 teskjeer tørket
  • 2 spiseskjeer hakket fersk oregano eller 2 teskjeer tørket
  • 1/4 teskje tørket knust rød pepper
  • 1 boks (ca. 410 g) hermetiske tomater med kraft
  • 2 store tomater, frøet, hakket
  • 1 pakke (ca. 255 g) frosne artisjokkhjerter, tint
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 3/4 pund spaghetti
  • 1 pund ukokt medium store reker, skrellet og renset
  • Ekstra hakket fersk basilikum
  • 1/2 kopp nyrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk; sauté til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett 1/4 kopp basilikum, oregano og tørket rød pepper, og rør i 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater, hakkede tomater, artisjokkhjerter og sitronsaft, og la det småkoke til sausen tykner litt og artisjokkene er møre, ca. 30 minutter. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Kok spaghetti i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet. I mellomtiden, la sausen småkoke. Rør inn reker og la det småkoke til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett spaghetti i sausen og vend godt slik at den blir dekket. Overfør til en stor bolle. Strø over ekstra hakket fersk basilikum. Server, og pass på at parmesanost blir servert separat.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk; sauté til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett 1/4 kopp basilikum, oregano og tørket rød pepper, og rør i 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater, hakkede tomater, artisjokkhjerter og sitronsaft, og la det småkoke til sausen tykner litt og artisjokkene er møre, ca. 30 minutter. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  3. 3Kok spaghetti i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet.
  4. 4I mellomtiden, la sausen småkoke. Rør inn reker og la det småkoke til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Tilsett spaghetti i sausen og vend godt slik at