Pasta med reker og artisjokker
oppskrift på pasta med reker og artiskokker, en smakfull og enkel rett for enhver anledning. perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 middelsstor løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp hakket fersk basilikum eller 4 teskjeer tørket
- 2 spiseskjeer hakket fersk oregano eller 2 teskjeer tørket
- 1/4 teskje tørket knust rød pepper
- 1 boks (ca. 410 g) hermetiske tomater med kraft
- 2 store tomater, frøet, hakket
- 1 pakke (ca. 255 g) frosne artisjokkhjerter, tint
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 3/4 pund spaghetti
- 1 pund ukokt medium store reker, skrellet og renset
- Ekstra hakket fersk basilikum
- 1/2 kopp nyrevet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk; sauté til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett 1/4 kopp basilikum, oregano og tørket rød pepper, og rør i 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater, hakkede tomater, artisjokkhjerter og sitronsaft, og la det småkoke til sausen tykner litt og artisjokkene er møre, ca. 30 minutter. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Kok spaghetti i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet. I mellomtiden, la sausen småkoke. Rør inn reker og la det småkoke til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett spaghetti i sausen og vend godt slik at den blir dekket. Overfør til en stor bolle. Strø over ekstra hakket fersk basilikum. Server, og pass på at parmesanost blir servert separat.
- 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk; sauté til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett 1/4 kopp basilikum, oregano og tørket rød pepper, og rør i 1 minutt. Tilsett hermetiske tomater, hakkede tomater, artisjokkhjerter og sitronsaft, og la det småkoke til sausen tykner litt og artisjokkene er møre, ca. 30 minutter. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 3Kok spaghetti i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet.
- 4I mellomtiden, la sausen småkoke. Rør inn reker og la det småkoke til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 5Tilsett spaghetti i sausen og vend godt slik at