Skrikende hoder: Brokkoligrateng med rosenkål

Skrikende hoder: Brokkoligrateng med rosenkål

oppskrift på crispy brussels sprouts gratin, perfekt som forrett eller sidesrett. lær hvordan du lager en smakfull gratin med en skremmende vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund rosenkål
  • 4 unser prosciutto, juliennet
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • Ristet hvitløk, oppskrift følger
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 ½ kopper kremfløte
  • 1 kopp lettrømme
  • ¼ kopp sherry
  • 1 kopp finrevet Parmesan, pluss ½ kopp
  • 1 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 1 teskje kosher-salt
  • ½ teskje nykvernet svart pepper
  • 1 hvitløkhode
  • ½ teskje olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en stor ildfast form
  2. 2Forvarm ovnen til 350 grader F.
  3. 3Skrell av eventuelle skadede ytterlag på rosenkålene. Trim stilken slik at den er jevn. Del hver rosenkål i fire deler, og skjær et kryss 1/4 tomme dypt i stilken på hver del.
  4. 4Surr prosciuttoen i smør over middels varme i omtrent 2 minutter. Tilsett hvitløk og rosenkål, og rør kontinuerlig i 2–3 minutter. Tilsett mel og fortsett å røre i 2 minutter. Hell i fløte, halvfløte og sherry. La væsken småkoke, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 7 minutter, eller til væsken er redusert med en tredjedel. Rør inn 1 kopp Parmesan, muskatnøtt, salt og pepper. Overfør til en ovnsfast form. Strø resten av Parmesan (1/2 kopp) over. Dekk med aluminiumsfolie og stek i 25 minutter. Server umiddelbart.
  5. 5Forvarm ovnen til 350 grader F.
  6. 6Kutt av den papirtynne tuppen på hvitløkhodet, slik at toppen av hver hvitløksfedd blir synlig. Pensle de utstikkende feddene med olivenolje.
  7. 7Plasser hvitløken med roten ned på midten av et stykke aluminiumsfolie. Pakk hvitløken inn i folien, og la det være en liten ventil på toppen. Stek hvitløken i 45 minutter, eller til feddene blir beige og møre som en gaffel. Ta ut av ovnen og la hvitløken stå til den er kald nok til å håndteres.
  8. 8Klem hvitløkhodet opp ned over en liten bolle, og feddene vil poppe ut.
  9. 9Oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 uke.