Skrikende hoder: Brokkoligrateng med rosenkål
oppskrift på crispy brussels sprouts gratin, perfekt som forrett eller sidesrett. lær hvordan du lager en smakfull gratin med en skremmende vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund rosenkål
- 4 unser prosciutto, juliennet
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- Ristet hvitløk, oppskrift følger
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 ½ kopper kremfløte
- 1 kopp lettrømme
- ¼ kopp sherry
- 1 kopp finrevet Parmesan, pluss ½ kopp
- 1 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1 teskje kosher-salt
- ½ teskje nykvernet svart pepper
- 1 hvitløkhode
- ½ teskje olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en stor ildfast form
- 2Forvarm ovnen til 350 grader F.
- 3Skrell av eventuelle skadede ytterlag på rosenkålene. Trim stilken slik at den er jevn. Del hver rosenkål i fire deler, og skjær et kryss 1/4 tomme dypt i stilken på hver del.
- 4Surr prosciuttoen i smør over middels varme i omtrent 2 minutter. Tilsett hvitløk og rosenkål, og rør kontinuerlig i 2–3 minutter. Tilsett mel og fortsett å røre i 2 minutter. Hell i fløte, halvfløte og sherry. La væsken småkoke, og skru deretter ned varmen og la det småkoke i 7 minutter, eller til væsken er redusert med en tredjedel. Rør inn 1 kopp Parmesan, muskatnøtt, salt og pepper. Overfør til en ovnsfast form. Strø resten av Parmesan (1/2 kopp) over. Dekk med aluminiumsfolie og stek i 25 minutter. Server umiddelbart.
- 5Forvarm ovnen til 350 grader F.
- 6Kutt av den papirtynne tuppen på hvitløkhodet, slik at toppen av hver hvitløksfedd blir synlig. Pensle de utstikkende feddene med olivenolje.
- 7Plasser hvitløken med roten ned på midten av et stykke aluminiumsfolie. Pakk hvitløken inn i folien, og la det være en liten ventil på toppen. Stek hvitløken i 45 minutter, eller til feddene blir beige og møre som en gaffel. Ta ut av ovnen og la hvitløken stå til den er kald nok til å håndteres.
- 8Klem hvitløkhodet opp ned over en liten bolle, og feddene vil poppe ut.
- 9Oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 uke.