
Friterte Buffalo-vinger med blåmuggostdip
oppskrift på sprø buffalo wings med kremet blåmuggostdip, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp rømme
- 1/2 kopp smuldret blåmuggost
- 1/4 kopp majones
- 1 liten hvitløksfedd, hakket
- 1 spiseskje melk eller kulturmelk
- Saften av 1/2 sitron
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- Vegetabilsk eller peanøttolje til steking
- 1 kopp hvetemel
- 1 spiseskje paprika
- 1,4 kg kyllingvinger, delt ved leddene, spissene fjernet
- 1 1/2 kopper Frank's RedHot-saus (eller 3/4 kopp annen hot saus)
- 1 stang usaltet smør
- 2 spiseskjeer honning
Fremgangsmåte
- 1Lag dippen: Kjør rømme, blåmuggost, majones, hvitløk, melk og sitronsaft i en food processor til det er godt blandet, men fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.
- 2Lag vingene: Varm opp 2,5 cm vegetabilsk olje i en stor dyp stekepanne over høy varme til en kjøkkentermometer viser 190°C. Sett et rist på et stekebrett med kant.
- 3Bland mel og paprika i en lav skål. Vend vingene i melblandingen slik at de blir godt dekket, og rist av overflødig mel. Stek vingene i porsjoner, snu dem underveis, til de er gjennomstekte og dyp gyllenbrune, ca. 15 minutter. (Sett oljen tilbake til 190°C mellom porsjonene.) Ta opp vingene med tang og legg dem på risten for å renne av.
- 4I mellomtiden, bland hot sauce, smør og honning i en middels stor kjele over middels varme til smøret har smeltet. La det småkoke under omrøring til sausen tykner litt, ca. 10 minutter. Sett til side en fjerdedel av sausen til servering. Legg de ferdigstekte vingene i kjelen og vend dem i resten av sausen. Server med blåmuggostdippen og den reserverte sausen.