Friterte poteter med koriander- og cayennepølsemajones

Friterte poteter med koriander- og cayennepølsemajones

en enkel oppskrift på sprø friterte poteter servert med krydret koriander cayenne majones, perfekt som forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp majones
  • 2. 1 spiseskje hvit eddik
  • 3. 1 teskje malt koriander
  • 4. 1/2 teskje cayennepepper
  • 5. Noen klyper salt
  • 6. Omtrent 20 kverninger svart pepper
  • 7. 2 kopper vegetabilsk olje, helst raps- eller safflorolje
  • 8. 4 russetpoteter, skrelte og kuttet i 1/2 tommers tykke båter
  • 9. Salt
  • 10. Hakket fersk persille til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag majonesen ved å vispe sammen alle ingrediensene til den er godt blandet. Overfør den til en liten serveringsskål og server som tilbehør til de stekte potetene.
  2. 22. Varm opp oljen på høy varme i en stor, tykk gryte, for eksempel en nederlandsk ovn, til den når 190 grader Celsius. Slipp forsiktig halvparten av potetene ned i den varme oljen og kok til de er pent gyldne, ca. 8 minutter. Ta opp potetene med en hullsleiv og legg dem på en tallerken dekket med et dobbelt lag papirhåndklær. Krydre rikelig med salt og dryss over persille. Server den første batchen og gjenta stekeprosessen for den andre batchen.