PB havregrynsjokoladekjeks
Lær hvordan du lager deilige pb oatmeal-chocolate chip cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt for snacks, frokost eller dessert. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp gammeldags havregryn
- 2. 1 1/4 kopper allsidig mel
- 3. 1/2 teskje natron
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 1 stang usaltet smør, romtemperert
- 6. 1/2 kopp pakket lyst brunt sukker
- 7. 1/2 kopp vanlig sukker
- 8. 1 kopp kremet peanøttsmør
- 9. 2 store egg
- 10. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 11. 2 kopper semi-søt sjokoladechips
Fremgangsmåte
- 11. Plasser rakkene i øvre og nedre tredjedel av ovnen; forvarm til 175 grader Celsius. Spre havregrynene på et bakepapirkledd stekebrett og stek på øverste rille, rør av og til, til de er lett ristet og gyldne, ca. 8–10 minutter; la avkjøle helt.
- 22. Visp melet, natron og salt i en liten bolle. Pisk smør, brunt sukker og vanlig sukker i en stor bolle med en mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Rør inn peanøttsmøret til det er jevnt, deretter eggene og vaniljen. Senk hastigheten på mikseren til lav og rør inn melet til det er godt blandet. Vend inn havregryn og 1 ½ kopper sjokoladeknapper med en slikkepott til det er jevnt fordelt.
- 33. Legg bakepapir på to stekebrett. Sett små hauger av deigen (ca. 2 spiseskjeer hver) med ca. 4 cm mellomrom på brettene. Press dem flate med fingrene til ca. 1/2 tomme tykkelse. Stek, og bytt plass på brettene underveis, til kantene er faste men midten fortsatt myk, ca. 18 minutter. La kakene avkjøle i 5 minutter på brettene, før de flyttes over på rist for å avkjøle helt.
- 44. Ha de resterende ½ koppen sjokoladeknapper i en mikrobølgesikker bolle. Smelt dem i mikrobølgeovnen i 30-sekunders intervaller, rør mellom hver gang, til glatt. Drypp sjokoladen over kakene. La stå i 15 minutter for å sette seg.
- 55. Fotograf: Ryan Dausch