
Hot myke pretzels
Lær hvordan du lager myke og smakfulle hot soft pretzels hjemme med enkel oppskrift. Perfekt til snacks eller fest. Enkel å følge steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 pakke tørrgjær (aktiv tørrgjær)
- 3 teskjeer mørkebrunt sukker
- 1 ½ kopper varmt vann (ca. 40-43°C)
- 1 spiseskje salt
- 4 kopper hvetemel
- Maisenna og ekstra mel til utbaking av arbeidsflaten
- Grovt kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle blander du gjær, 1 1/2 teskjeer brunt sukker og vann, og lar det stå i 5 minutter til det skummer og bobler. Tilsett resten av sukkeret og saltet, og rør godt. Tilsett melet, 1 kopp av gangen, og bland for hånd til det er godt innarbeidet. Elt deigen til den er glatt, ca. 7 minutter, og har en glans. Overfør deigen til en bolle og la den heve, dekket, i 40 minutter på et lunt sted.
- 2Strø arbeidsflaten med mel og maisenna. Del deigen i omtrent 12 deler, og kjevle ut til ønsket lengde og tykkelse. (Merk: tynnere deig gir sprøere pretzels). Form deigen til pretzel-former og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett som er lett strødd med maisenna. La pretzelsene heve i 30 minutter, uten dekke.
- 3Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Kok opp en stor kjele med vann.
- 4Overfør forsiktig de hevede pretzelsene til det kokende vannet med en skje, og kok dem på den ene siden i 2 minutter. Snu dem og kok den andre siden i 1 1/2 minutt. Overfør de kokte pretzelsene til en rist for å renne av i 1 minutt. Legg pretzelsene på et bakepapirkledd stekebrett, lett strødd med maisenna, og dryss over kosher-salt. Stek i 20 minutter til de er gyldne og sprø.