Hot myke pretzels

Hot myke pretzels

Lær hvordan du lager myke og smakfulle hot soft pretzels hjemme med enkel oppskrift. Perfekt til snacks eller fest. Enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 pakke tørrgjær (aktiv tørrgjær)
  • 3 teskjeer mørkebrunt sukker
  • 1 ½ kopper varmt vann (ca. 40-43°C)
  • 1 spiseskje salt
  • 4 kopper hvetemel
  • Maisenna og ekstra mel til utbaking av arbeidsflaten
  • Grovt kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle blander du gjær, 1 1/2 teskjeer brunt sukker og vann, og lar det stå i 5 minutter til det skummer og bobler. Tilsett resten av sukkeret og saltet, og rør godt. Tilsett melet, 1 kopp av gangen, og bland for hånd til det er godt innarbeidet. Elt deigen til den er glatt, ca. 7 minutter, og har en glans. Overfør deigen til en bolle og la den heve, dekket, i 40 minutter på et lunt sted.
  2. 2Strø arbeidsflaten med mel og maisenna. Del deigen i omtrent 12 deler, og kjevle ut til ønsket lengde og tykkelse. (Merk: tynnere deig gir sprøere pretzels). Form deigen til pretzel-former og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett som er lett strødd med maisenna. La pretzelsene heve i 30 minutter, uten dekke.
  3. 3Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Kok opp en stor kjele med vann.
  4. 4Overfør forsiktig de hevede pretzelsene til det kokende vannet med en skje, og kok dem på den ene siden i 2 minutter. Snu dem og kok den andre siden i 1 1/2 minutt. Overfør de kokte pretzelsene til en rist for å renne av i 1 minutt. Legg pretzelsene på et bakepapirkledd stekebrett, lett strødd med maisenna, og dryss over kosher-salt. Stek i 20 minutter til de er gyldne og sprø.