Krydret pærepai

Krydret pærepai

oppskrift på en smakfull spiced-pear pie med krydrede pærer og sprø skorpe. perfekt som dessert eller kake til høstlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 5 kopper hvetemel
  • 2. 2 teskjeer salt
  • 3. 2 teskjeer sukker
  • 4. 8 unser kaldt fett, i terninger, frosset
  • 5. 1 kopp (2 staver) kaldt usaltet smør, i biter
  • 6. 1/2 kopp (eller mer) isvann
  • 7. 2 teskjeer eplesidereddik
  • 8. 16 hele nellikspiker
  • 9. 4 kanelstenger
  • 10. 2 hele stjerneanis*
  • 11. 1/2 vaniljestang, hakket
  • 12. 1 1/3 kopper (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 13. 6 spiseskjeer hvetemel
  • 14. 1/2 teskje salt
  • 15. 4,1 kg Bosc-pærer, skrellet, delt i to, kjernet ut, hver halvdel delt i 4 skiver
  • 16. 4 spiseskjeer kremfløte
  • 17. Melk
  • 18. Rørsukker
  • 19. Brandy- og plommesorbet

Fremgangsmåte

  1. 11. For crust: Visp sammen de tre første ingrediensene i en stor bolle. Tilsett fett og smør. Gni det inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt, fuktig mel. Tilsett 1/2 kopp isvann og eddik. Rør med en gaffel til det dannes fuktige klumper, og tilsett mer vann, en spiseskje av gangen, hvis deigen virker tørr. Samle deigen til en ball. Del den i 4 deler; klem hver del til flate sirkler. Pakk hver sirkel inn i plastfolie og la den hvile i minst 30 minutter, og opp til 3 dager.
  2. 22. For crust: Visp sammen de tre første ingrediensene i en stor bolle. Tilsett fett og smør. Gni det inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt, fuktig mel. Tilsett 1/2 kopp isvann og eddik. Rør med en gaffel til det dannes fuktige klumper, og tilsett mer vann, en spiseskje av gangen, hvis deigen virker tørr. Samle deigen til en ball. Del den i 4 deler; klem hver del til flate sirkler. Pakk hver sirkel inn i plastfolie og la den hvile i minst 30 minutter, og opp til 3 dager.
  3. 33. For fyllet: Bruk krydderkvern og finhakk de fire første ingrediensene. Overfør krydderblandingen til en middels stor bolle; bland inn sukker, mel og salt. Del pærene mellom to store boller; bland inn halvparten av krydderblandingen og 2 ss krem i hver. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 200°C (400°F). Kjevl ut én deigskive på en lett melet overflate til en 30 cm (12 tommer) runding. Overfør til en 23 cm (9 tommers) paiform av glass. Kjevl ut den andre deigskiven til en 30 cm runding. Legg en bolle med pærefyll i midten av deigen. Pensle overhengende kant lett med melk. Legg den andre deigen over; trykk topp- og bunnkantene sammen. Brett under kantene for å danne en kant på paien. Pynte kanten dekorativt. Lag et kryss på 7,5 cm (3 tommer) i midten av toppdeigen; pensle med melk og dryss over rå sukker. Sett på en bakeplate med kant. Gjenta utkjevling og montering med de resterende deigskivene og pærefyll. Stek paiene i 40 minutter. Dekk med aluminiumsfolie for å forhindre at de blir brune for mye. Stek til de er gyldne, pærene er møre, og saften bobler tykt, ca. 40 minutter til. La avkjøle helt. Server med iskrem.
  4. 44. For fyllet: Bruk krydderkvern og finhakk de fire første ingrediensene. Overfør krydderblandingen til en middels stor bolle; bland inn sukker, mel og salt. Del pærene mellom to store boller; bland inn halvparten av krydderblandingen og 2 ss krem i hver.
  5. 55. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 200°C (400°F). Kjevl ut én deigskive på en lett melet overflate til en 30 cm runding. Overfør til en 23 cm paiform av glass. Kjevl ut den andre deigskiven til en 30 cm runding. Legg en bolle med pærefyll i midten av deigen. Pensle overhengende kant lett med melk. Legg den andre deigen over; trykk topp- og bunnkantene sammen. Brett under kantene for å danne en kant på paien. Pynte kanten dekorativt. Lag et kryss på 7,5 cm i midten av toppdeigen; pensle med melk og dryss over rå sukker. Sett på en bakeplate med kant. Gjenta utkjevling og montering med de resterende deigskivene og pærefyll.
  6. 66. Stek paiene i 40 minutter. Dekk med aluminiumsfolie for å forhindre at de blir brune for mye. Stek til de er gyldne, pærene er møre, og saften bobler tykt, ca. 40 minutter til. La avkjøle helt. Server med iskrem.
  7. 77. *Brun stjerneformede frøknopper; tilgjengelig i krydderseksjonen på noen supermarkeder, i asiatiske markeder og spesialforretninger.
  8. 88. *Brun stjerneformede frøknopper; tilgjengelig i krydderseksjonen på noen supermarkeder, i asiatiske markeder og spesialforretninger.