
Tranebær-ostetærte
Lær hvordan du lager deilige cranberry-cheese danish med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som søt snacks. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. To 10,1 unser store ruller med store croissant-deig
- 1 ½ pakker med kremost à 8 unser, romtemperert
- ½ kopp (pluss mer) melis
- 3 ½ spiseskjeer maisstivelse, delt
- 1 stort egg, delt i plomme og hvit
- ½ kopp cottage cheese med store curd
- 1 kopp avrent tranebærsaus
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375°F. Legg et 12x18x1 tommers bakepapir i en bakeplate. Rull ut begge deigrørene; legg dem side om side i formen (noe av deigen kan henge over en lang kant). Trykk for å forsegle alle skjøter slik at det dannes ett stort stykke, og dekk bunnen av formen. Pisk kremost, 1/2 kopp sukker, 2 1/2 spiseskjeer maisstivelse og eggeplomme i en middels bolle til det er godt blandet. Bland inn cottage cheese. Bland tyttebærsaus og den gjenværende spiseskjeen med maisstivelse i en liten bolle til maisstivelsen er oppløst. Fordel ostefyllen langs lengden på venstre halvdel av deigen, og la det være en 1-tommers border med ren deig på toppen, bunnen og venstre kant. Legg tyttebærfyllet oppå osten. Bruk bakepapiret som hjelp, og brett den rene deigen over fyllet, slik at det lukkes inne. Trekk tilbake papiret. Forsegl deigkantene. Skjær flere diagonale snitt i toppen av deigen. Pisk eggehviten til den er skummende; pensle over toppen. Stek til gjennomstekt, ca. 35 minutter. Dryss over mer sukker og avkjøl. Server varm eller romtemperert.
- 2Forvarm ovnen til 375°F. Legg et 12x18x1 tommers bakepapir i en bakeplate. Rull ut begge deigrørene; legg dem side om side i formen (noe av deigen kan henge over en lang kant). Trykk for å forsegle alle skjøter slik at det dannes ett stort stykke, og dekk bunnen av formen. Pisk kremost, 1/2 kopp sukker, 2 1/2 spiseskjeer maisstivelse og eggeplomme i en middels bolle til det er godt blandet. Bland inn cottage cheese. Bland tyttebærsaus og den gjenværende spiseskjeen med maisstivelse i en liten bolle til maisst