ostegrits
Lær hvordan du lager cheese grits – en kremet og deilig rett som passer perfekt til frokost eller som forrett. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 4 kopper vann eller kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsodium på boks
- 2. 3 kopper helmelk
- 3. 1 spiseskje kosher-salt
- 4. 1/4 teskje cayennepepper
- 5. 1 1/4 kopper gryn (ikke instant)
- 6. 1 1/2 kopper revet skarp cheddarost (ca. 115 gram)
- 7. 3 til 5 spiseskjeer usaltet smør
- 8. Nykvernet svart pepper
- 9. 3 store egg, pisket (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. I en middels kjele, bland vann eller buljong, melk, salt og cayenne, og kok opp. Rør sakte inn grynene med visp, og skru ned varmen til lav. Dekk til og kok, av og til omrørt, til det er tykt, ca. 30 minutter.
- 22. Rør inn osten og smøret til det er jevnt fordelt. Krydre med pepper etter smak. Server umiddelbart.
- 33. Ta kjelen ut av ovnen og la den avkjøle i 5 minutter før servering.