Linguine med kylling og valnøttsaus

Linguine med kylling og valnøttsaus

oppskrift på linguine med kremet kylling- og valnøttsaus, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar, skåret i 2 cm store biter
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 2 store sjalottløk, hakket
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 2/3 kopp hakkede, ristet valnøtter
  • 1/2 kopp frosne erter
  • 2/3 kopp piskekrem
  • 1/2 kopp hermetisk lavsalt kyllingkraft
  • 225 gram linguine, nylig kokt
  • 1/3 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen og stek til den er lett brunet og gjennomstekt, ca. 5 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre kyllingen til en tallerken. Tilsett paprika, sjalottløk, muskatnøtt og cayenne i pannen og stek til paprikaen begynner å bli myk, ca. 4 minutter. Bland inn 1/3 kopp valnøtter og erter. Tilsett fløte og buljong, og kok opp til sausen tykner, ca. 6 minutter. Bland linguine, resten av valnøttene og kyllingen inn i sausen. Vend forsiktig sammen til alt er gjennomvarmt. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør pastaen til en bolle. Strø over ost og server.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen og stek til den er lett brunet og gjennomstekt, ca. 5 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre kyllingen til en tallerken. Tilsett paprika, sjalottløk, muskatnøtt og cayenne i pannen og stek til paprikaen begynner å bli myk, ca. 4 minutter. Bland inn 1/3 kopp valnøtter og erter. Tilsett fløte og buljong, og kok opp til sausen tykner, ca. 6 minutter.
  3. 3Bland linguine, resten av valnøttene og kyllingen inn i sausen. Vend forsiktig sammen til alt er gjennomvarmt. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør pastaen til en bolle. Strø over ost og server.